Čo asi urobí? Západ čaká
24 | 08 | 2024 I Milan Laca

Veľvyslanec Antonov: Putin priijal tvrdú odpoveď na inváziu ukrajinských ozbrojených síl do Kurskej oblasti.

Ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov vyhlásil, že prezident Vladimir Putin sa rozhodol reagovať na ukrajinskú inváziu v Kurskom regióne.

Tvrdé slová

"Úprimne vám hovorím, že prezident sa rozhodol. Som pevne presvedčený, že za to, čo sa stalo v oblasti Kurska, budú všetci tvrdo potrestaní." Antonov sľúbil, že zničia armádu, ktorá podnikla inváziu na ruské územie. "Nikto nepochybuje o tom, že budú zničení, nie odsunutí, ale zničení", zdôraznil Antonov.

Biden má nový nápad - zaútočiť z mora!
"Úder príde z mora." Západ aktualizoval svoju jadrovú stratégiu proti Rusku a Číne. NYT: Biden schvaľuje tajnú jadrovú stratégiu USA. Stavia na jadrové zbrane Spojené štáty plánujú zvýšiť svoj jadrový arzenál prvýkrát od konca studenej vojny.... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Milan Laca

Ukrajina nebude schopná vytvoriť nárazníkovú zónu

Veľvyslanec vyhlásil, že Ukrajina nebude schopná vytvoriť nárazníkovú zónu na ruskom území, o čom sa predtým hovorilo v Kyjeve. Vyhlásil tiež, že Aeričanom neprináleží posudzovať, čo by Rusko malo robiť a ako Rusko bude brániť svoje hranice. "Ani sa o tom s nimi nebudeme baviť".

Zelenskyj mal plán

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 19. augusta povedal, že jedným z cieľov ukrajinskej invázie do Kurskej oblasti je vytvorenie nárazníkovej zóny na ruskom území. Zároveň vyzval spojencov, aby urýchlili dodávky zbraní.

USA stále nevedia...

Zástupkyňa hovorkyne Pentagonu Sabrina Singhová vyhlásila, že USA majú stále otázky týkajúce sa cieľov útoku ukrajinských ozbrojených síl. Podľa amerických úradov ide o vytvorenie nárazníkovej zóny, ale Washington má v tejto súvislosti otázky, povedala Singhová.

Úloha Spojených štátov  

Anatolij Antonov povedal, že americké úrady vedeli o plánoch Kyjeva zaútočiť na ruské územie. "Som pevne presvedčený, že v Kyjeve sa nič nerobí bez súhlasu Washingtonu... Američania vedeli, vedia a nič sa nedeje bez ich vedomia." Vyhlásil tiež, že Spojené štáty môžu „lusknutím prsta“ zastaviť ofenzívu ukrajinských ozbrojených síl v Kurskom regióne. Podľa jeho názoru je takáto operácia nemožná bez vedomia Bieleho domu.

Už sa s nimi "nebavia"

Veľvyslanec tiež indormoval, že Moskva nekontaktovala amerických predstaviteľov ohľadom aktuálnej situácie. „Myslím, že to musí prestať, to je všetko. Tu nie je o čom diskutovať“, vysvetlil Antonov. Ani Spojené štáty sa neobrátili na ruskú stranu s návrhom na kontakty a stretnutie ministrov zahraničných vecí.

Orbánovi došla trpezlivosť. Maďarsko mení kritériá pre utečencov
Maďarská vláda prijala nové nariadenie, ktoré výrazne obmedzuje podporu pre ukrajinských utečencov. Opatrenie, platné od 21. augusta 2024, mnohých utečencov z Ukrajiny nepoteší. O opatrení informuje o tom portál BBC. Podpora len pre regióny... Čítať ďalej
23 | 08 | 2024 | Bari zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik