Ukrajinci útočia
22 | 08 | 2024 I Milan Laca

Objekt ministerstva obrany vo Volgogradskej oblasti zachvátil požiar po útoku ukrajinských bezpilotných lietadiel.

Masívny útok na ruské vnútrozemie.

Udreli

Vo štvrtok 22. augusta skoro ráno podnikli Ozbrojené sily Ukrajiny masívny útok na Volgogradskú oblasť. Systém protivzdušnej obrany fungoval. 

Zostrelili drony, mieriace na letisko

Neskôr sa objavili informácie, že dva ukrajinské drony zostrelili keď sa blížili k letisku Marinovka v obci Oťaberskij, ktorá sa nachádza niekoľko kilometrov od Kalachu na Done. Jeden z dronov bol zničený niekoľko kilometrov od letiska a úlomky druhého dopadli na neďalekú budovu. V dôsledku toho vznikol požiar.

Zelenského plány na útek
Plukovník Macgregor: Zelenskyj plánuje utiecť z Ukrajiny Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj plánuje utiecť z krajiny na pozadí úspechov ruských ozbrojených síl. Uviedol to bývalý poradca Pentagonu plukovník Douglas Macgregor vo vysielaní... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Požiar u vojakov 

V objekte ministerstva obrany vznikol požiar,  padali tam aj trosky z dronov. Systémy protivzdušnej obrany dokázali zostreliť väčšinu ukrajinských dronov. Obete a zranenia sa nehlásili.

Útočili drony 

Podľa ruského ministerstva obrany sa Ukrajina v noci na 22. augusta pokúsila  zaútočiť na šesť regiónov Ruska. Systémom protivzdušnej obrany sa podarilo zachytiť 13 bezpilotných lietadiel nad Volgodradskou oblasťou, 7 nad Rostovskou oblasťou, 4 nad Belgorodskou Belgorod, 2 nad Votronežskou a po jednom nad Kurskou a Brjanskou  oblasťou. Celkovo bolo zničených 28 dronov. Okrem toho sily protivzdušnej obrany zničili nad regiónom aj dve rakety. 

Zostrelili aj lietadlo

Ukrajinskú sStíhačku Su-27 zostrelili v stredu 21. augusta pri pokuse zasiahnuť Kurskú oblasť oblasť. Lietadlo pokúšalo zhodiť riadené bomby. Kanál Mash Telegram objasňuje, že ukrajinská armáda chcela zasiahnuť čiastočne neporušený most cez rieku Seim v obci Karyž v ruskom regióne.

Útočili aj na zemi

Ukrajinská sabotážna a prieskumná skupina sa v stredu 21. augusta večer pokúsila o prelomeni ruských hraníc v Brjanskej oblasti.  Ruské sily pohraničného oddelenia a armáda odrazili útok a spôsobili nepriateľovi porážku.

A leteli preďaleko...

Na Ďalekom severe zostrelili ukrajinský dron. Preletel 1800 kilometrov a mohol by zaútočiť na vojenské letisko v Murmanskej oblasti.

TAK TAKTO! Český prezident spochybňuje úlohu Ukrajincov pri vyhodení Nord Streamu do vzduchu
Ak by skutočne konali Ukrajinci, plynovod mohol byť podľa Petra Pavla legitímnym cieľom, píše maďarský portál Mandiner. Po 19-mesačnom vyšetrovaní vyšlo najavo, kto v septembri 2022 vyhodil do vzduchu plynovod Nord Stream medzi Ruskom a Nemeckom a... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik