600-tisíc eur zo ŠTÁTNYCH na film o žijúcom vrahovi? Ševčík protestuje! (VIDEO)
22 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS) v rozhovore s Mimi Šramovou skritizoval nový film o odsúdenom Mikulášovi Černákovi, poukázal na alarmujúcu situáciu v policajnom zbore a vyjadril sa ku kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Bývalý policajný vyšetrovateľ nešetril kritikou súčasného stavu v justícii a polícii, pričom zdôraznil potrebu systémových zmien.

Natočiť film o žijúcom vrahovi a mafiánovi je choré

"Je úplne choré a zvrátené, aby sme o žijúcom mafiánovi a vrahovi, ktorý si odpykáva doživotný trest, natáčali film," uviedol poslanec Ivan Ševčík na margo snímky o Mikulášovi Černákovi. "Kto čítal vyšetrovací spis vie, že to bol bezcitný vrah. O takomto človeku natáčať film je skutočne scestné."

Ševčík ostro kritizoval aj financovanie filmu: "Z Fondu na podporu umenia vyčlenili 600 000 eur, zatiaľ čo na film o generálovi Golianovi, hrdinovi SNP, len 40 000 eur. Považujem to za choré."

Alarmujúca situácia v policajnom zbore

K stavu polície sa Ševčík vyjadril kriticky: "Súčasný stav môžeme pripísať predchádzajúcej vláde, ktorá vytvárala úplne nezmyselné útvary s celoslovenskou pôsobnosťou. Tým oslabili priamy výkon služby na obvodných oddeleniach a okresných riaditeľstvách."

Poslanec zdôraznil potrebu systémových zmien: "Je nevyhnutné vypracovať novú koncepciu rozvoja a stabilizácie policajného zboru s výhľadom na 15-20 rokov. Potrebujeme atraktívnejšie platové podmienky pre policajtov, najmä na okresoch a obvodných oddeleniach."

Kauza Kováčik a technické spisy

Ševčík sa vyjadril aj ku kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika: "Minister spravodlivosti postupoval v súlade so zákonom, keď sa pripojil k dovolaniu Kováčikových advokátov. Opozícia kričí, že je to zásah do súdnej moci, čo je úplná hlúposť. Výkon trestu je len prerušený."

K téme tzv. technických spisov bývalý vyšetrovateľ uviedol: "S takýmto niečím som sa nikdy nestretol. My sme nikdy nevyrábali žiadne technické spisy. Buď sme začali vo veci na základe realizačného podnetu, alebo sa začínalo trestné stíhanie vykonaním ohliadky miesta činu."

Murín o búrke v nočníku! A karavána ide ďalej...
Podobne ako teraz v prípade odvolania šéfov Slovenského národného divadla a Slovenskej národnej galérie, tak už pred štvrť rokom sa na slovenských námestiach protestovalo kvôli novému zákonu o verejnoprávnej televízii a rozhlase. „A STVR funguje... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik