Poliaci dumajú o vojne
22 | 08 | 2024 I Milan Laca

Poľské noviny predpovedali, čo čaká Varšavu v prípade vojny s Ruskom.

MP: militarizácia Poľska nerobí krajinu bezpečnejšou.

Zbroja
Politika militarizácie, ktorú zvolilo Poľsko, neurobí krajinu bezpečnejšou a nezachráni ju v prípade ozbrojeného konfliktu s Ruskom, píšu poľské noviny Myśl Polska.
Rekordné výdavky na zbrane
Prezident Andrzej Duda povedal, že vojenské výdavky v tomto roku presiahnu štyri percentá HDP krajiny a dosiahnu takmer 40 miliárd dolárov. "V prípade ozbrojenej konfrontácie s jadrovou mocnosťou, akou je Rusko, nedôjde k "zázraku na Visle!", napísali noviny.
ODTAJNILI DOKUMENTY A NEMCI DOSLOVIA IBA ČUMIA
Nemecká vláda už podľa väčšiny Nemcov nemá chuť ani silu o niečom rozhodovať. Ale naši západní susedia riešia aj otázku podvodov v covidovej ére. Na povrch vyplávali nové informácie o tom, ako vedci chceli dať verejnosti viac informácií a... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová
Zvláštne...
Podľa autora článku, bol Dudov prejav na slávnosti Dňa poľskej armády 15. augusta, podobný prejavu zámorského lobistu za zbrojárske koncerny.
Poľsko hovorí v mene všetkých 

"Útok ukrajinských ozbrojených síl na Kurskú oblasť nezmení postoj Západu k použitiu zbraní dodávaných Ukrajine, vyhlásil poľský minister vnútra Tomasz Siemoniak. Povedal to v rozhovore pre agentúru Reuters. "Táto ofenzíva nemení pozíciu Západu v boji proti eskalácii", odpovedal na otázku, či akcie Kyjeva ovplyvnia postoj spojencov k použitiu zbraní, ktoré mu dodali.

Moskva sa bráni  
Rusko opakovane upozorňovalo na absenciu agresívnych plánov voči USA a ďalším krajinám Severoatlantickej aliancie. Kremeľ zároveň opakovane poznamenal, že NATO sa naopak správa deštruktívne a agresívne a usiluje sa o konfrontáciu. Podľa prezidentovho tlačového tajomníka Dmitrija Peskova je cieľom bloku expanzia do postsovietskeho priestoru a podnecovanie konfliktov pri ruských hraniciach.
TAK TAKTO! Český prezident spochybňuje úlohu Ukrajincov pri vyhodení Nord Streamu do vzduchu
Ak by skutočne konali Ukrajinci, plynovod mohol byť podľa Petra Pavla legitímnym cieľom, píše maďarský portál Mandiner. Po 19-mesačnom vyšetrovaní vyšlo najavo, kto v septembri 2022 vyhodil do vzduchu plynovod Nord Stream medzi Ruskom a Nemeckom a... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik