Milióny v ohrození? Minister Raši odhaľuje 'hriešnu' minulosť progresívca Hargaša
22 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

V najnovšom kole politického ping-pongu medzi vládou a opozíciou sa do centra pozornosti dostala zmluva ministerstva investícií s advokátskou kanceláriou. Minister Richard Raši z MIRRI SR neváhal použiť ostrú muníciu voči kritikom z radov Progresívneho Slovenska.

Advokáti ako štít pre eurofondy

"Ochránia milióny eur z eurofondov," tvrdí minister Raši o právnikoch, ktorých ministerstvo vybralo z piatich ponúk. Podľa jeho slov išlo o transparentný proces, z ktorého vzišla najvýhodnejšia cenová ponuka. Okrem ochrany eurofondov majú advokáti zastupovať ministerstvo aj v domácich súdnych sporoch.

Spoveď progresívneho poslanca?

Minister Raši sa ostro a priamo zareagoval na poslanca Tomáša Hargaša z Progresívneho Slovenska. "Pán Hargaš vie, čo napáchal ako poradca a neskôr štátny tajomník Veroniky Remišovej, ktorá ho nakoniec musela vyhodiť," uviedol Raši na sociálnej sieti. Týmto vyjadrením naznačil, že za kritikou zmluvy môžu byť osobné motívy bývalého člena vedenia ministerstva.

Úradnícka vláda v novom svetle

Raši zašiel vo svojom príspevku ešte ďalej, keď citoval údajné priznanie poslanca Hargaša: "Priznal sa, že úradnícka vláda bola v podstate vládou Progresívneho Slovenska." Toto tvrdenie otvára nový uhol pohľadu na nedávne obdobie slovenskej politiky a môže vyvolať ďalšie diskusie o skutočnom vplyve politických strán počas úradníckej vlády.

Právna bitka o milióny

Celá "kauza" okolo zmluvy s advokátskou kanceláriou ukazuje, že boj o eurofondy a ich správne využitie zostáva horúcou témou slovenskej politiky. Zatiaľ čo minister Raši prezentuje výber právnikov ako krok k ochrane verejných financií, opozícia vidí v zmluve potenciálne riziká.

V tejto právno-politickej šachovej partii zostáva otázkou, kto nakoniec urobí mat. Budú to advokáti chrániaci eurofondy, alebo kritici zmluvy odhaľujúci jej možné nedostatky? 

Matúš Šutaj Eštok: Nebudeme sa hašteriť o posty, budeme pomáhať ľuďom (VIDEO)
Na Slovensku bola počas minulých rokov permanentná koaličná kríza. Medzi stranami Matovičovej, ale aj Hegerovej vlády bol večne nejaký problém. Minister vnútra a predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok pripomenul, že súčasná vláda po svojom nástupe... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik