Erik Kaliňák bez servítky: Opozícia je bábkou novinárov! (VIDEO)
22 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Politická scéna na Slovensku prešla v poslednom období výraznými zmenami. Niet pochýb o tom, že strana SMER-SD sa ocitla pod paľbou kritiky zo strany médií. Túto situáciu aktuálne skomentoval europoslanec Erik Kaliňák, ktorý poskytol pohľad do zákulisia súčasnej vládnej politiky.

Novinári v úlohe opozície

"Za posledný rok ma z času na čas unavil fakt, že v slovenskom politickom ringu sa stali našimi hlavnými súpermi namiesto opozičných politikov novinárski aktivisti," uviedol Kaliňák. Podľa jeho slov nejde o klasický politický súboj, ale skôr o "informačnú vojnu".

Kaliňák zdôraznil, že kritika médií sa nezakladá na reálnych protiprávnych činoch vlády, ale skôr na nesúhlase s politickou líniou SMERu. "Róbert Fico ich nepočúva na slovo a v SMERe nerobíme politiku tak, ako by chceli oni," vysvetlil europoslanec.

Frustrácia aktivistov?

Zaujímavým momentom bolo podľa Kaliňáka zverejnenie prieskumov preferencií na začiatku leta. "Cítiť z ich strany obrovskú frustráciu. Napriek ich ročnému úsiliu, desiatkam protestov, stovkám diskusií a tisíckam článkov, ktorí nás doob*** už z úplne všetkého, SMER neklesá," opísal situáciu.

Slabá opozícia ako problém

Kaliňák poukázal aj na slabosť súčasnej opozície. "Vláda si však môže dovoliť len toľko, aká silná je opozícia. A naša opozícia? Ja neviem, kde je," kritizoval. Podľa jeho slov sa opozícia v panike snažila reagovať sériou tlačových konferencií, ktoré však označil za nelogické a kontraproduktívne.

Rozhodnutia ministrov

Europoslanec sa vyjadril aj k nedávnym rozhodnutiam ministra spravodlivosti Suska a ministerky kultúry Šimkovičovej. Podľa neho išlo o štandardné využitie právomocí, ktoré boli v minulosti bežne využívané aj inými politikmi.

"Minister Susko rovnako ako celá strana SMER je presvedčený o nevine nie smeráckého človeka, ale nominanta KDH," uviedol Kaliňák k prípadu špeciálneho prokurátora.

Potreba zmeny prístupu

Kaliňák uzavrel svoj komentár konštatovaním, že súčasná situácia si vyžaduje zmenu prístupu zo strany vládnej koalície. "Po tomto lete sú zjavné tri veci: opozícia je absolútne nesvojprávna a v totálnom područí médií, mediálni a mimovládni aktivisti si odmietli priznať svoj diel viny na atentáte a pokračujú vo svojej svätej vojne proti SMERu, a po tretie, zmier neprichádza do úvahy. Jedine ich totálna politická porážka. A tu v rukavičkách nedosiahneme," uzatvára.

Vláda naplno v práci! TOTO sú novinky z prvého zasadnutia!
Prázdniny sa skončili a ministri sa vrhli do víru povinností! Stredajšie rokovanie vlády prinieslo záplavu dôležitých rozhodnutí, ktoré zamiešajú karty v mnohých oblastiach nášho každodenného života. Premiér Robert Fico (Smer-SSD) opäť zasadol za... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Eka Balaskova / Bari Zajačková / TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik