Gašpar servíruje Kolíkovej horké pilulky! (VIDEO)
22 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

V posledných dňoch sme boli svedkami ďalšieho ostrého slovného súboja medzi vládnou koalíciou a opozíciou. Tentokrát sa do seba pustili bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a exministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Ich výmena názorov odhalila hlboké rozpory v pohľade na fungovanie justície a trestného systému na Slovensku.

Gašpar vo svojom príspevku nešetril kritikou na adresu opozície: "Kto tu robil politické procesy? Kto tu obmedzoval osobnú slobodu? Kto tu vtrhol ráno bezdôvodne na vymyslených podkladoch?" pýtal sa rečnícky. Zároveň poukázal na problémy väzenstva v okolitých krajinách, ktoré riešia podobné výzvy ako Slovensko.

"Prezident Českej republiky Peter Pavel mal stretnutie s predstaviteľmi väzenstva a povedal, že je katastrofálny stav v českých väzniciach - preplnenosť, zlé podmienky pre ľudský život," citoval Gašpar zahraničné príklady na podporu krokov súčasnej vlády v oblasti justície.

Spor o slobodu zhromažďovania a hranice kritiky

Gašpar odmietol obvinenia, že by súčasná vláda chcela obmedzovať právo na zhromažďovanie: "Odmietam to vaše zjednodušovanie, že tu zase ideme niekomu obmedzovať takéto práva. Nestalo sa tak počas vlády Smeru nikdy a nestane sa tak ani teraz."

Zároveň však zdôraznil potrebu riešiť prejavy nenávisti a výzvy k násiliu: "Ak niekto šíri nenávisť alebo bude podnecovať násilie voči niekomu konkrétnemu, no tak to treba riešiť."

Politický prevrat alebo legitímna vládna politika?

Gašpar poukázal na opozíciu, že realizujú snahy o "politický prevrat". Podľa jeho slov vláda len realizuje svoj volebný program: "My máme svoj volebný program, realizujeme ho a realizujeme ho podľa toho, ako my vnímame problémy tejto spoločnosti."

Na adresu opozičných návrhov na odvolanie ministrov bol Gašpar rovnako kritický: "Ak niekto koná v súlade so zákonom, aký dôvod mu chcete dať na odvolanie? Že sa vám nepáči jeho nos alebo uši?"

Erik Kaliňák bez servítky: Opozícia je bábkou novinárov! (VIDEO)
Politická scéna na Slovensku prešla v poslednom období výraznými zmenami. Niet pochýb o tom, že strana SMER-SD sa ocitla pod paľbou kritiky zo strany médií. Túto situáciu aktuálne skomentoval europoslanec Erik Kaliňák, ktorý poskytol pohľad do... Čítať ďalej
22 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik