BÚRLIVÁ VÝMENA NÁZOROV! Chmelár je podľa Tarabu liberál, Taraba je podľa Chmelára klamár
22 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Politológ Eduard Chmelár je odvolaný z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti. Na Chmelárovo odvolanie reaguje minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). O politológovi Chmelárovi tvrdí, že je exot, ktorý vie narobiť problémy. Chmelár následne reaguje na Tarabu a tvrdí, že je zakomplexovaný a klame a klame. 

Eduard Chmelár oznámil na sociálnej sieti, že premiér Robert Fico ho s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti. Dôvodom má byť Chmelárova kritika štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefana Kuffu.

Eduard Chmelár je podľa Tomáša Tarabu progresívnym liberálom

Aj toto okrem iného uviedol na adresu politológa Eduarda Chmelára v príspevku na sociálnej sieti ktorý preberáme ďalej bez redakčného zásahu.

Každý politik môže mať poradcu. Poradcovia sú väčšinou inteligentní ľudia, ktorí rozumejú rozdiel medzi samoprezentáciou a poradenstvom. Samozrejme, že sú aj takí čo sú opakom.

Poradca ak raz príjme túto funkciu vie, že na verejnosti ak niečo povie, okolie to považuje za stanovisko politika, ktorého zastupuje. Veľmi často sa takto používajú poradcovia na rôzne odkazy, ktoré nechce povedať politik sám.

Ak sa poradcom stane exot, vie to narobiť problémy. Predstavte si, že by poradca Putina hovoril o tom, že podporuje členstvo Ukrajiny v NATO. Hneď by svet spozornel, či si to myslí Putin, alebo má pri sebe človeka, čo trepe piate cez deviate.

Predstavte si, že by Bidenov poradca povedal, že Harrisovú nepovažuje za dobrú kandidátku. Hneď by sa pýtali všetci či to je jeho názor alebo Bidenov. V oboch prípadoch ak poradca povie názor, ktorý nekorešponduje s názorom politika, ten to svetu odkáže tak, že ho odvolá. Vtedy sa z neho opäť stane komentátor a môže tárať vo vlastnom mene čo sa mu zapáči.

Rovnako je to s progresívnym liberálom Chmelárom. Na adresu SNS povedal de facto, že sme gestapáci, pretože sme povedali to, čo medzičasom potvrdili už aj organizátori, že predstavenie 18+ sa omylom hralo pred maloletými deťmi.

Jeho odvolaním z postu poradcu predsedu vlády sa nedeje nič iné iba to, že každý vie, že tento neúspešný frustrovaný politik, nehovorí o SNS ako o gestapákoch v mene predsedu vlády, ale hovorí tieto nemiestne urážky za seba a možno za kamoša Havrana. Od progresívnych liberáloch sú tieto urážky aj s ich dúhovými vlajočkami samozrejme na smiech.

Na obrázku môže byť 2 ľudia a brada

Foto: Facebook: Tomáš Taraba (nominant SNS)
ZAKOMPLEXOVANÝ TOMÁŠ TARABA OPÄŤ KLAME A KLAME, reaguje Eduard Chmelár, ktorého reakciu na Tomáša Tarabu prinášame v plnom znení

Rozhodne nemienim reagovať na každý hlúpy útok vicepremiéra Tarabu, lebo tento človek je taký chorobný klamár, ktorý už nedokáže napísať ani jediný status bez ľahko vyvrátiteľnej lži, že to už devalvuje samotnú kritiku. Ale jednu spektakulárnu lož si už raz a navždy vyjasnime. Krajná pravica už 12 rokov pri každej možnej príležitosti vyťahuje jednu fotku, na ktorej tvoríme reťaz v prvej línii spolu s Michalom Havranom, Monikou Beňovou, Silviou Ruppeldtovou a mnohými ďalšími. Iný uhol pohľadu na tú istú udalosť vyzerá takto. Pretože to nebol žiadny dúhový pochod, ale blokáda pochodu neonacistov z medzitým zakázanej Slovenskej pospolitosti so známymi "firmami" ako Mišún a spol, ktorá sa chystala lynčovať Rómov. A nestáli tam len "progresívni liberáli", ale aj sociálni demokrati, umiernení konzervatívci, skrátka demokratické sily zľava doprava, ktoré sa zhodli na tom, že susedské spory nemožno riešiť násilne. A keby sa to stalo znova, neváham sa tam postaviť opäť. Chápem, že pán Taraba by radšej stál na druhej strane barikády, ale nech aspoň netrepe piate cez deviate.

Toto nie sú moji "kamoši", ale ľudia, ktorých tam na mieste spojila jediná konkrétna vec. Moniku Beňovú som odvtedy videl naživo iba raz, s Michalom Havranom nie som v kontakte už niekoľko rokov, a kto pozná naše napäté vzťahy, ten by sa Tarabovej konštrukcii schuti zasmial. Takže žiadne dúhové vlajočky, ako už paranoidne tvrdí Tomáš Taraba, ktorý je témou LGBTI taký posadnutý a vidí ju úplne všade, že by sa ho mal ujať nejaký kvalitný psychiater, ktorý ho zbaví týchto prízrakov.

A aby bolo už raz a navždy jasné, pán Taraba: na mňa si nevyskakujte. Tak ako vy nie ste nijaký národniar, ale obyčajný fašista, ktorý v drese SNS potrebuje preprať svoju kotlebovskú minulosť, tak ja nie som žiadny progresívny liberál, ale socialista - neuráža ma to, ale nie je to pravda, takže ak nechcete vyznievať ako politologicky negramotný človek, vyjadrujte sa presne. Rovnako klamete, keď tvrdíte, že som na adresu SNS povedal, že ste gestapáci. Povedal som len na adresu Štefana Kuffu, že tak ako on (a nielen v Malej Frankovej, ale aj v Liptovskom Mikuláši či na ministerstve voči ženám) sa správalo jedine gestapo. A za tým si stojím. Je zaujímavé, ako sa stotožňujete so značkou "my v SNS", ale vy národniarom, nositeľom odkazu Martina Rázusa, nikdy nebudete a nie ste ho hoden.

A v neposlednom rade: ak popierate právo prívržencov koalície kritizovať alebo upozorňovať na chybné kroky vládnych politikov, tak si zavrite ústa predovšetkým sám. Lebo nikto tak nekritizuje správanie koaličných partnerov ako práve vy, od nikoho nepočuť toľko ponôs a žalôb najmä na predstaviteľov Hlasu ako z úst predsedu SNS. Čo si myslíte, že ste nejaký nedotknuteľný komunistický papaláš, pred ktorým sa budú všetci klaňať a ktorý si myslí, že mu s funkciou narástol rozum? Ako minister (z latinského významu tohto slova) ste iba služobník občanov, tak sa podľa toho správajte a nevyvyšujte sa, lebo keď opustíte svoju funkciu, budete znova len ničím, kým ja budem stále Eduardom Chmelárom aj bez funkcie. Teraz to už môžem povedať, že za mojím odvolaním stojí váš tlak a neskutočná precitlivenosť na vlastnú osobu, až chorobná márnomyseľnosť, ale prosím vás, nemyslite si, že sa so mnou môžete baviť ako so svojimi podriadenými, ktorých zastrašujete. Čo sa mňa týka, ste mi ukradnutý, ale nedovolím vám takto hlúpo klamať. Dúfam, že sme si to raz a navždy vyjasnili.

Na obrázku môže byť 3 ľudia a dav

Foto: Facebook: Eduard Chmelár

Politológ vs Tomáš Taraba! Iný pohľad politológa a výmena názorov v komentároch
Eduard Chmelár politológ s dhoročnou skúsenosťou reagoval na situáciu okolo Štefana Kuffu,štátneho tajomníka envirorezortu, ktorý vstúpil do divadelného predstavenia v obci Malá Franková a zastavil ho. Kuffa tvrdí, že počas predstavenia pustili... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik