Riaditeľ Opery SND M. Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa (Aktualizované)
21 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ tasr

Riaditeľ Opery Slovenského národného divadla (SND) Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. TASR o tom informovala PR manažérka divadla Jana Alexová.
        

Leginus upozornil, že SND je po odvolaní predchádzajúceho generálneho riaditeľa Mateja Drličku už tretí týždeň bez štatutárneho zástupcu. Zdôraznil, že manažment opery v súčasnosti nemôže reagovať na náhle situácie, ktoré v rámci prevádzky často vznikajú. "Prevádzka Opery SND v podobe, v akej má fungovať, je zablokovaná. S ponechaním takéhoto stavu nesúhlasím a odmietam prijať zodpovednosť za dôsledky vyvolané neriešením tejto situácie zo strany rezortného vedenia," dodal Leginus.
        

Pripomenul, že Opera SND má za sebou úspešné obdobie a v medziročnom hodnotení dosiahla percentuálny nárast vo všetkých merateľných ukazovateľoch. Za uplynulý rok dosiahla návštevnosť v opere viac ako 80 percent, čo je najviac za posledných 15 rokov.
        

Leginus viedol opernú zložku SND od augusta 2023.
Z podobných dôvodov ako Leginus, poukazujúc na dôsledky absencie štatutára divadla, sa v piatok 16. augusta vzdal funkcie ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák.

NEUVERITEĽNÉ: Česi provokujú RUSOV, Draxler sa neudržal: JE TO TRÁPNE!
Naši susedia opäť raz šokovali! Tentokrát išlo o nápis "Go home, Russians!" svietiaci na budove Úradu vlády ČR v Prahe. Táto provokácia je súčasťou oficiálnej vládnej kampane, ktorá má údajne "pripomenúť výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik