POZOR! Ak máte doma tento výrobok, prestaňte ho používať (FOTOGALÉRIA)
22 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Leto je ročné obdobie, kedy farbám na nechtoch podľahnú aj tie, ktoré si zväčša nechty nelakujú. Aby sme nemuseli fungovať ako pred štvrťstoročím, že budeme čakať 10-15 minút, kým nám zaschne lak, kozmetické firmy ponúkajú prípravky na rýchle schnutie lakov na nechty. Nie všetky sú však vhodné. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojich stránkach okrem iného varuje aj pred používaním Sušiča na nechty Monkey nail dryer s označením Art. No.: 76/3189 – 32064.

Ten podľa SOI predstavuje vážne riziko pre životné prostredie, čo z neho robí nebezpečný výrobok. Krajina pôvodu výrobku je Čína a distribútor na slovenský trh je povinný predmetný výrobok stiahnuť z predaja a vrátiť zákazníkovi peniaze, ktoré zaň zaplatil.

Identifikácia výrobku

„Sušič na nechty v tvare opice hnedej farby s tvárou béžovej farby. V spodnej prednej časti sa nachádza tlačidlo šedej farby s obrázkom banánu. K činnosti výrobku sú potrebné batérie 2 x AAA, ktoré nie sú súčasťou balenia. Výrobok je zabalený do plastového obalu a vložený do papierovej krabice. Súčasťou balenia sú bezpečnostné upozornenia v štátnom jazyku,“ približuje SOI s tým, že výrobok je nebezpečný pre životné prostredie.

Vláda naplno v práci! TOTO sú novinky z prvého zasadnutia!
Prázdniny sa skončili a ministri sa vrhli do víru povinností! Stredajšie rokovanie vlády prinieslo záplavu dôležitých rozhodnutí, ktoré zamiešajú karty v mnohých oblastiach nášho každodenného života. Premiér Robert Fico (Smer-SSD) opäť zasadol za... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Eka Balaskova / Bari Zajačková / TASR

Príčiny

Skúšky vykonané akreditovaným laboratóriom potvrdili, že v spájke výrobku je mnohonásobne prekročený obsah olova. (Nameraná hodnota 36,18 % oproti povolenej hodnote 0,1 %),“ objasňujú inšpektori.

Máte ho doma? Vráťte ho

SOI preto kontrolovanému predajcovi prikázala stiahnuť výrobok z trhu a tiež je distribútor povinný informovať spotrebiteľov o nebezpečnosti výrobku.

„Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa. Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho prestali používať,“ uzatvára SOI.

www.soi.sk
www.soi.sk
www.soi.sk
www.soi.sk

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik