NAOZAJ ste zaplatili za TANKOVANIE? Kontrolujte si bloky z benzínových púmp, môžete mať problém!
21 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Bežná návšteva čerpacej stanice sa pre rodinu Emila H. z Prešova skončila „opletačkami“ s políciou. Popri tankovaní urobili aj bežný doplnkový nákup na čerpačke – káva, minerálka, možno hotdog. Nepozornosť, možno roztržitosť predavačky však spôsobila nejednému zákazníkovi problém, na ktorý prišiel až neskôr. Príliš neskoro – pumpár musel kontaktovať políciu.

Zákazníci občas pri platení kartou, keď si neskontrolujú blok, zaplatia len doplnkový nákup a za benzín im nestiahne. Mnohí si to všimnú až doma, prípadne keď ich kontaktuje polícia. Tú predavači na pumpe musia volať, keďže majú podpísanú hmotnú zodpovednosť vo firme.

Kávu zaplatila, benzín nie

Emilova manželka natankovala benzín. Personálu nahlásila stojan, poprosila o kávu a chcela platiť.

 „Pri platení nad 50 eur chcela zadať PIN kód, ale bloček sa už objavil na pulte. Zobrala si kávu a opustila čerpaciu stanicu,“ uviedol jej manžel. Neskôr počas dňa ich kontaktovala polícia – údajne nezaplatili za tankovanie. Palivo naúčtované nebolo, z karty stiahlo len platbu za kávu.

„Riešil som to osobne, ospravedlnil som sa a šiel som s bločkom na políciu,“ povedal pre Regióny Zoznam Emil s tým, že to považoval za vyriešenú vec.

Taraba a Danko do minúty vybavili Kajtárovú. Nezmohla sa na NIČ, iba klamete
Minister životného prostredia Tomáš Taraba a podpredseda parlamentu Andrej Danko (obaja SNS) v závere poslednej tlačovej besedy (TB) dali možnosť prítomným novinárom, aby mohli klásť seriózne otázky. Aj na tejto TB svoju „fundovanosť“ preukázala TV... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Neurobil chybu, ešte mu aj vynadali

Neskôr s manželkou, ktorá platila, hovorili aj o detailoch. Keď zašiel na čerpaciu stanicu s tým, že z ich strany sa pravidelne stal omyl, ostal nemilo prekvapený.

„To som nemal robiť. Výsledok bol, že sme na vine a máme si kontrolovať účtenku, či je všetko zaplatené. Žiadna ľútosť z ich strany, a tak som to riešil e-mailom vedeniu,“ povedal Emil s tým, že do budúcnosti si odniesol ponaučenie – kontrolovať bloky a výdavky, lebo zákazník je na vine aj za chybu obsluhy.

Facebook Emil H.

Z vedenia prišlo ospravedlnenie

„Veľmi sa Vám ospravedlňujeme a pevne veríme, že sa podobná situácia v budúcnosti nebude opakovať. Vašu spätnú väzbu sme zdieľali s vedením čerpacej stanice so žiadosťou o vyjadrenie a napomenutie a preškolenie obsluhy,“ uviedlo vedenie sieti čerpacích staníc pár dní po tom, ako ich kontaktoval mailom.

„Ospravedlňujeme sa, ale jediný spôsob, ako sa dopátrať k nezaplatenému stojanu, je cez políciu. Tu nikto nemá zlé úmysly cez políciu niekoho poškodiť, prípadne robiť zle,“ dodalo vedenie firmy a ako kompenzáciu si mohol zákazník vybrať autokozmetiku, prípadne umytie auta.

Emil s manželkou nie sú jediní

Podobnú skúsenosť majú viacerí – popri tankovaní kúpili aj fľašu minerálky, či inú drobnosť, roztržitá predavačka nablokovala len vodu a že za benzín im z karty nestrhlo, si všimli až neskôr. Respondentka, ktorej synovi sa stal podobný prípad už len skonštatovala, že sa v noci vrátil 25 km, aby mohol platbu na čerpačke vyrovnať. Obsluha za pokladňou bola voči nemu nepríjemná a keďže kartou už zaplatiť nemohol, musel vyhľadať bankomat – všetko už bolo nahlásené na polícii.

„Po mesiaci ho predvolali na políciu podpísať priestupok a aj mňa, lebo som majiteľka vozidla. Hlúposť urobila zamestnankyňa benzínky a my dvaja sme podpisovali priestupok, ktorý vlastne nebol,“ opísala respondentka skúsenosť jej syna.

Ján Richter: Pracujúci nesmú byť chudobní
V pondelok, 19. augusta sa tripartita nedohodla na výške minimálnej mzdy. Tá sa preto zvýši podľa automatu a v budúcom roku stúpne na 816 eur. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) informoval, že automat v súčasnosti hovorí... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Políciu volať musia

„Veľakrát sa stane, že zákazník nepozerá, kde tankuje, a myslí si, že obsluha to bude vedieť automaticky. Lenže, keď sú všetky stojany obsadené, do toho príde káva, hotdog, tak sa môže niečo takéto stať,“ vysvetlila Klaudia, ktorá na pumpe pracuje niekoľko rokov.

„Sme povinní podľa zmlúv volať políciu. Áno aj keď to je takýmto nedopatrením. Bohužiaľ, podľa vnútorného poriadku sa to berie buď ako útek alebo nepozornosť obsluhy, a musí sa zavolať polícia,“ dodala.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik