Chmelár KONČÍ ako Ficov poradca, kvôli kritike Kuffu!
21 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Eduard Chmelár oznámil na sociálnej sieti, že premiér Robert Fico ho s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti. Dôvodom má byť Chmelárova kritika štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefana Kuffu.

Kritika Kuffu ako dôvod odvolania

"Premiér Robert Fico ma s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti," napísal Chmelár. Ako dôvod uviedol svoju kritiku štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefana Kuffu. Chmelár dodal: "Na takéto vyústenie som bol pripravený. Sám som tú otázku položil ako principiálnu: buď tu budú určovať vládnu politiku náboženskí fanatici a politickí extrémisti alebo ideoví dedičia Slovenského národného povstania."

Napätie v koalícii?

Podľa Chmelára tlak na jeho odvolanie zo strany SNS narastal už od konca minulého roka. "Ponúkli mi nejaké 'menej viditeľné miesto', ktoré som odmietol s tým, že Chmelárovi sa ešte nikomu nepodarilo zavrieť ústa a nepodarí sa to ani tejto koalícii," uviedol. 

Výzva pre zachovanie sociálno-demokratických princípov

Napriek svojmu odvolaniu Chmelár varoval koalíciu pred odklonom od sociálno-demokratických hodnôt.

Chmelár zdôraznil, že sa nebude hrať na urazeného a nebude robiť "liberálnej pravici užitočného idiota". Jeho slová: "Snažil som sa robiť svoju prácu s tým najlepším vedomím a svedomím pre Slovensko. Ak som vás sklamal, prepáčte mi to," naznačujú, že napriek rozdielnym názorom zostáva oddaný myšlienke služby krajine.

Prianie k sviatku z redakcie HD

Napriek týmto turbulentným udalostiam si dovoľujeme Eduardovi Chmelárovi zablahoželať k jeho dnešným narodeninám. Želáme mu veľa tvorivých síl, inšpirácie a energie do ďalších rokov života. Nech jeho pero zostáva ostré, myseľ bystrá a srdce otvorené pre dobro Slovenska. Veríme, že jeho skúsenosti a názory budú aj naďalej obohacovať našu spoločenskú diskusiu, nech už pôsobí v akejkoľvek pozícii.

Hlas ľudu: Susko sa nedal oprskávať jedovatými slinami Márie Kolíkovej
Niekto si po úvodnom slove moderátora Joža Šiváka, že Susko odmietol názorového oponenta, mohol myslieť všeličo. Najskôr však to, že minister sa bojí Marišky Kolíkovej. Poďme si to rozobrať. Nuž, všelijakí sme ľudia už na pohľad. Kolíková vyzerá... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik