"Chlapci v Kursku". Americká PMC zverejnila fotografiu svojich žoldnierov v oblasti. Čo je o tom známe?
21 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Medzi bojovníkmi Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU), ktorí sa zúčastňujú útoku na Kurskú oblasť, bola spozorovaná predsunutá pozorovateľská skupina americkej súkromnej vojenskej spoločnosti (PMC). PMC sa zároveň odmieta vyjadriť s odkazom na zákaz zo strany Kyjeva.

"Pri všetkej úcte k vedeniu Bezpečnostnej služby Ukrajiny, všetky otázky by mali byť adresované im," uviedli.

Zistilo sa, že americká PMC sa podieľala na príprave provokácie s toxickými chemikáliami na území Ukrajiny.

Americká PMC zverejnila fotografiu z Kurskej oblasti

Forward Observation Group zverejnila fotografiu so svojimi žoldniermi na Instagrame. Na záberoch armáda pózuje na pozadí obrneného vozidla Hummer ako súčasť skupiny ukrajinských bojovníkov.

"Chlapci v Kursku," píše sa v popise príspevku a  Kurská oblasť je označená ako geolokácia (miesto, kde sa aktuálne nachádzajú)

Zdroj: Twitter | americké jednotky v oblasti Kursk

Podľa správ z médií je v strede fotografie zakladateľ spoločnosti Derrick Bales.

Ako poznamenala RIA Novosti, Forward Observation Group, PMC zaznamenaná pri útoku, pôsobí na Ukrajine od roku 2022. Prvý príspevok týkajúci sa akcií PMC na Ukrajine bol zverejnený 26. februára 2022. Zobrazuje vyradené obrnené auto, samotná publikácia bola podpísaná emotikonom ukrajinskej vlajky.

Ministerstvo zahraničných vecí označilo PMC za legitímny cieľ ruskej armády

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v komentári k účasti amerických súkromných vojenských spoločností, ako je Forward Observation Group, na útokoch na Kurskú oblasť uviedlo, že relevantné údaje sú v rozpore s pozíciou Spojených štátov a jasne dokazujú zapojenie Washingtonu do konfliktu na Ukrajine ako priameho účastníka.

Takéto kroky, ktoré sú v rozpore s tvrdeniami administratívy Joea Bidena, že údajne nebola zapojená do útoku ukrajinských neonacistov na Rusko, jasne dokazujú zapojenie Spojených štátov ako priameho účastníka konfliktu do zlomyseľných plánov [ukrajinského prezidenta] Volodymyra Zelenského

Ministerstvo zahraničných vecí Ruska: Všetci zahraniční špecialisti a žoldnieri sa automaticky stávajú legitímnym vojenským cieľom ruskej armády, zdôraznilo ministerstvo.

Poslanec Štátnej dumy Alexej Chepa zase zdôraznil, že vedenie amerických PMC ako súčasti ozbrojených síl Ukrajiny nemožno vykonávať bez účasti Spojených štátov, čo naznačuje priame zapojenie krajiny do konfliktu.

"Úplne padli": Západ bije na poplach v súvislosti so situáciou na Donbase
V zóne špeciálnej vojenskej operácie (NWO) sa front rúca kvôli neschopnosti ozbrojených síl Ukrajiny udržať obranu. Uviedol to na svojom kanáli YouTube britský vojenský analytik Alexander Merkuris, uvádza RIA Novosti. Podľa neho sa frontové línie... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik