Bratislavčania, dávajte si pozor. Ak stretnete TOTO zviera, rozhodne sa s ním nefoťte!
21 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Posledné dni v Bratislave ľudia varujú pred divou šelmou, ktorá sa túla ulicami Karlovej Vsi a Dlhých dielov. Ide o líšku, ktorá stratila plachosť, podľa jedného z Bratislavčanov môže zaútočiť.

„Dávajte si pozor. Po Botanickej ulici sa túla líška a nebojí sa. Na ľudí priam zaútočí," varoval na Facebooku v skupine obyvateľov Dlhých dielov Alexander. Ten mal s líškou vlastnú skúsenosť.

„Sedel som na záhrade a zrazu spoza sedačky vykukla líška. Viem, že sa tu pohybujú takéto zvieratá, tak som len tak mávol rukou, že huš," píše Alexander, ktorý očakával, že líška ujde. Tá na neho naďalej bez pohybu hľadela.

„Ani sa nepohla tak som sa postavil, že ju odoženiem a ona sa vybrala rovno na mňa. A aj keď som ju chcel odohnať, tak ani sa nezľakla a naďalej išla po mne," dodal s tým, že pomaly začal cúvať a vošiel do domu.

„Nevyzerala, že by bola besná, ale treba sa mať na pozore, lebo toto nie je normálne správanie sa divého zvieraťa," uzavrel Alexander s tým, že práve preto líška vyzerala nebezpečne.

Riaditeľ Opery SND M. Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa (Aktualizované)
Riaditeľ Opery Slovenského národného divadla (SND) Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. TASR o tom informovala PR manažérka divadla... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Je besná?

„Nevyzerala, že by bola besná? Toto ako opisujete, úplne vyzerala ako besná. Neutečie, pokojne príde k vám a v sekunde vás môže hryznúť. Treba to nahlásiť na mestskú políciu,” radí jeden z diskutérov v polemike o tom, či je zviera napadnuté besnotou. Podľa iného diskutéra je táto možnosť nepravdepodobná. Ak by však došlo k uhryznutiu, určite radí vyhľadať lekára a informovať Štátnu veterinárnu a potravinovú správu.

Niekoľko ďalších konštatuje, že líška zrejme nie je jediná - v posledných dňoch ich na cestách videli zrazené minimálne dve.

Je tam doma

Iný z miestnych líšku bráni. Podľa neho sa v tom okolí pohybuje dlho.

„Ona dlhodobo žije v okolí karloveského ramena a je zvyknutá na ľudí preto sa nebojí. Pravdepodobne ju kŕmia," skonštatoval. Na inú vec upozornila ďalšia obyvateľka „Dlháčov“.

„Líšku evidentne niekto v okolí kŕmi tak ako mačky. Prídu sa nakŕmiť tak aj táto líška. Je to známa firma, chodievala ku nám za dom na Dlhých dieloch. Keďže tam už mačky nemáme a ani diviakov tak ani líška nechodí.“

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik