ŠKANDÁL V MÉDIÁCH! Denník N v rukách ŠIMEČKOVCOV? (VIDEO)
21 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Denník N bol dlhodobo v centre záujmu kvôli svojmu spojeniu s majiteľmi firmy Eset, ktorí štedro dotujú nie len tento denník, ale aj prezidentskú kampaň Zuzany Čaputovej, či neskôr primátorskú predvolebnú kampaň Matúša Valla. Denník N sa tiež dlhodobo správa, ako „tlačový orgán“ Progresívneho Slovenska.

Adam Lučanský (SNS) na utorkovej (20. augusta) tlačovej besede vysvetlil jednu z možností, prečo je to tak. Veľmi nenápadné prsty v tom má priezvisko veľmi dobre známe ako z novinárskych, tak aj z politických kruhov – Šimečka. Lučanský tiež pripomenul, že Denník N je využívaný na útoky voči politickým oponentom PS, ale aj to, že podobné prípady, kedy politici zneužívali vlastníctvo médií na politickú propagáciu už sa riešili aj vo svete. A nie len tam, pripomenul Andrej Danko.

Výzva Šimečkovcom

„Ak tu máme hovoriť o čistote a transparentnosti, týmto chcem vyzvať rodinu Šimečkovcov, aby sa vzdali vlastníckeho práva v Denníku N. Rodina Šimečkovcov je preukázateľne, podľa listiny, ktorú máme k dispozícii, akcionárom v Denníku N. týmto ho vyzývame, aby sa zbavil týchto podielov,“ povedal na tlačovej besede Lučanský.

Zvažuje zákonnú úpravu

„Nečudujeme sa tak, že Denník N útočí na ich politických oponentov. Dovolím si tvrdiť, že Denník N zastupuje politickú stranu a vôbec sa za to nehanbí. Zvažujem ako poslanec navrhnúť, že nikto z verejných funkcionárov ani ich blízkych osôb, nebude môcť vlastniť médiá. Silvio Berlusconi sa musel vzdať všetkých vlastníckych práv v médiách, v Česku bol prijatý zákon lex Babiš. Uvedomujem si, že v politike je potrebné oddeliť súkromie od politiky, ale je veľmi zlé, keď sa stráca hranica medzi médiami, politickými stranami a aktivizmom – najlepšie, ak je ešte prikrmovaný z verejných financií. No a najhoršie je, keď politici vlastnia médiá,” hovorí Adam Lučanský.

Riaditeľ Opery SND M. Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa (Aktualizované)
Riaditeľ Opery Slovenského národného divadla (SND) Martin Leginus rezignoval na funkciu riaditeľa. Ako dôvod uviedol neakceptovateľnú a neudržateľnú situáciu, do ktorej SND priviedlo rezortné vedenie. TASR o tom informovala PR manažérka divadla... Čítať ďalej
21 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Danko pripomenul Kollára

„Adam podľa mňa prišiel s témou, ktorá je veľmi zaujímavá. Taký príklad sme tu už mali – Boris Kollár. Je zaujímavé, ak predseda NR SR vlastní médium, do ktorého idú státisíce zo spoločnosti Tipos,” pripomenul predseda národniarov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik