VEĽKÉ ZMENY NA SLOVENSKEJ POŠTE! TOTO na nás chystá
20 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenská pošta má medzi mnohými zákazníkmi povesť inštitúcie, ktorá zaviazla kdesi na prelome tisícročí. Ak sa aj dejú nejaké zmeny, tak zákazník ich zväčša pocíti zhoršovaním služieb, ktoré sa nazýva optimalizáciou. Tentokrát však pošta avizuje pozitívne zmeny. Tie sa budú týkať hlavne tých, ktorí radi platia mobilom, či kartou. To však nie je všetko – zásielku budete môcť podať priamo z domu, avizuje portál Regióny zoznam.

Prvou novinkou je rozšírenie siete BalíkoBOXov. Ďalšou pozitívnou novinkou je vybavenie doručovateľov multifunkčným zariadením – jediný telefón nahradí platobný terminál, čítačku QR/čiarových kódov, bezpečnostný prvok a tradičný mobilný telefón. Prvá z troch etáp, počas ktorých pošta týmto zariadením chce vybaviť všetkých takmer štyritisíc doručovateľov, je už rozbehnutá. Pošta si od nej sľubuje nie len zvýšené pohodlie doručovateľov a zákazníkov, ktorí budú môcť svoje zásielky podať u doručovateľa, aj úsporu na zariadeniach.

Viac BalíkoBOXov

Služba BalíkoBOX Slovenskej pošty funguje už dlhší čas, aktuálne prevádzkuje 230 týchto zariadení, pripomína portál. Čoskoro má do tejto existujúcej siete pribudnúť množstvo ďalších. Ľuďom tým pošta uľahčí prístup k ich zásielkam.

Opozícia kvíli! Reaguje na neodvolanie Šimkovičovej a Suska
V utorok sa v NR SR nepodarilo začať odvolávanie Suska ani Šimkovičovej. Na mimoriadnych schôdzach sa totiž neprezentovalo dostatok poslancov, ďalší pokus začať schôdze bude v stredu (21. 8.). Obaja ministri deklarujú, že majú právo na tieto kroky... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Dá sa u kuriéra platiť kartou?

Večnou dilemou pri doručovaní dobierok či iných zásielok, za ktoré musíte platiť je to, či bude mať doručovateľ, alebo kuriér možnosť platby kartou. Po novom aj doručovatelia budú môcť prijímať bezkontaktné platby.

„Klienti po novom na uhradenie sumy môžu využiť platobnú kartu, smart hodinky či telefón. Umožňujú im to nové multifunkčné zariadenia, ktoré pošta postupne nasadzuje do užívania. Platba v hotovosti u doručovateľov ostáva, samozrejme, dostupná aj naďalej,“uviedla riaditeľka obchodu Slovenskej pošty Melinda Burdanová.

4 v jednom „telefóne“

Slovenská pošta tiež avizuje, že zmeny budú výhodné aj pre doručovateľov – prinesú urýchlenie a zjednodušenie ich práce. Zaručiť im to má multifunkčné zariadenie, v ktorom bude možné nie len naskenovať QR, či čiarové kódy. Bude obsahovať aj platobný terminál, bezpečnostný prvok pri mimoriadnej udalosti a zariadenie bude plniť aj funkciu bežného mobilného telefónu. Ten budú mať doručovatelia stále so sebou a okrem toho, že sa zníži objem ich práce s hotovosťou, uľahčí im aj skenovanie väčších zásielok.

„Aplikácia im ponúka prehľadné prostredie, v ktorom sa vedia rýchlejšie orientovať a je intuitívna. Zásielky vyúčtujú priamo počas pochôdzky, čo šetrí čas. Systém urýchľuje vyúčtovanie jednotlivých zásielok a znižuje riziko pochybenia,“priblížila Burdanová s tým, že doručovatelia tieto zmeny vítajú.

Toto zariadenie pomôže aj nám ako zákazníkom – zásielku budeme môcť podať u doručovateľa priamo z domu, práve cez zmieňované zariadenie a bez zdĺhavého vyčkávania v rade na pobočke. Keďže pošta je skutočne kolos, zavádzanie týchto zmien je rozdelené do niekoľkých etáp.

Prvá etapa už beží

Aktuálne Slovenská pošta rozbehla prvú etapu, ktorá umožňuje toto zariadenie používať už tisícke doručovateľov. V ďalšej etape, ktorá má byť ukončená do konca roka, bude v prevádzke 2500 takýchto zariadení, čo predstavuje viac, ako polovicu siete doručovateľov. Posledná etapa by mala v priebehu budúceho roka zariadením vybaviť všetkých zhruba štyritisíc doručovateľov.

Šokujúce! Muž chcel podpáliť svoju družku, polícia koná!
Polícia obvinila 33-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania. Fyzicky zaútočil na svoju družku a vyhrážal sa jej, že ju podpáli. Informovala o tom v utorok trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Muž zaútočil na svoju družku v ich... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Úspora nákladov

Od používania tohto multifunkčného zariadenia si Slovenská pošta sľubuje nie len zvýšený komfort pre svojich zamestnancov či zákazníkov, ale aj úsporu nákladov – jeden mobilný telefón nahradí skener kódov, platobný terminál, bezpečnostný prvok pri oznamovaní mimoriadnej udalosti a mobilný telefón.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik