Murín vytiahol na Drličku tromf. Machala to zaklincoval!
20 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Situácia okolo odvolaného riaditeľa SND Mateja Drličku nechce utíchnuť. Vášne, ktoré neustále vyvolávajú opozičné strany, na čele s Progresívnym Slovenskom, už obmedzujú takmer každého. Opozícia nezmyselne bodá, a to aj napriek tomu, že denne sa objavujú správy, ktoré poukazujú na správne rozhodnutie ministerky kultúry. M. Šimkovičovej. Najnovšie na Drličkov totálny "prúser" poukázal spisovateľ Gustáv Murín.

"Že pán Drlička nepatrí do Národného divadla (nech ide do iného, prečo nie?) potvrdila za neho istá Mgr. Dária Fojtíková Fehérová, PhD.," píše v úvode svojho príspevku spisovateľ G. Murín.

Ide o te, že Centrum výskumu a vzdelávania v divadle, listovou odpoveďou na upozornenie, že hrob zakladateľa slovenského divadelníctva, majstra Andreja Bagara, ide Pohrebníctvo zrušiť pre neplatenie. "A viete, čo táto „Mgr.“ odpísala?" Pýta sa Murín.

"Neuveríte, ale je to presný citát: „...na podnet pani riaditeľky V. Fekete som preverila hrobové miesto A. Bagara. Nie je zvykom, aby sme sa o to starali my alebo SND, muselo by ísť o výnimočnú okolnosť.“ Tak aká je toto výskumníčka, keď evidentne nevie, že majster Bagar patrí na Panteón slovenského divadelníctva a teda sa takéto inštitúcie majú o jeho pamiatku starať povinne?!!" Ukončil svoj rázny príspevok slovenský spisovateľ.

Zdroj: FB Gustáv Murín

Status Murína zaujal aj L. Machalu

"PÁN BAGAR, DÁME TO DO PORIADKU! SĽUBUJEM"

Pýtam sa, načo platíme zo štátnych peňazí odborníkov z Divadelného ústavu, keď zistia takúto závažnú vec, ale NIKOMU to na Ministerstve nepovedia?

Čo je to za ochrancov “divadelníctva”, keď sa takto hanebne správajú k nestorovi slovenskej činohry? O mne tu kadekto píše a hovorí, že som taký a onaký. Pán Andrej BAGAR, maestro, ospravedlňujem sa Vám. Do dnešného dňa som nevedel, že naši kolegovia Vás takto zahanbujúco opustili.

Budúci týždeň zájdem do bratislavskej firmy Mariannum a osobne zaplatím Vaše hrobové miesto.

A vy z bratislavskej kaviarne, čo sa tak radi hráte na jedinú správnu a jedinečnú kultúrnu obec, najmä vy, činoherní herci, zamyslite sa nad sebou a radšej prineste kvety pánovi Bagarovi na hrob. Aby Vám odpustil. Lebo žiaľ, mnohí neviete, čo činíte," reagoval generálny tajomník služobného úradu Lukáš Machala na absolútnu nevšímavosť "hviezdičiek" umeleckého sveta, ktorí ako sa zdá, radšej hulákajú na námestiach.

Šutaj Eštok: "KDH mlčalo za Čaputovej, teraz chce burcovať Pellegriniho"
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok skritizoval stranu KDH za ich náhlu zmenu postoja voči prezidentskému úradu. Kým počas funkčného obdobia Zuzany Čaputovej zostávali ticho aj pri kontroverzných otázkach, teraz vyzývajú prezidenta Petra Pellegriniho... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik