Jozef Viktorín: V športe vlastenectvo korčokovského typu nefunguje
21 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Len pred pár dňami slovenskými médiami prebehla správa, že hráči zo Slovenska, hrajúci v ruskej KHL budú môcť reprezentovať Slovensko okrem iného aj na najbližších Zimných olympijských hrách (ZOH). V pondelok, 19. augusta informáciu potvrdili na tlačovej besede aj reprezentačný tréner Craig Ramsay a Miroslav Šatan, gen. Manažér SZĽH.  Informácia rozvírila uhorkovou sezónou utlmené mediálne reakcie, ktoré zaujali aj generála Jozefa Viktorína (hnutie Republika), ktorý dal aj novinárom, aj kritikom rozhodnutia SZĽH „školenie“, čo znamená hrať v národnej reprezentácii.

Na pondelkovej tlačovej besede predstavitelia hokejového zväzu informovali o predbežnej nominácii pre blížiace sa ZOH, kde nebudú figurovať niekoľkí hráči z NHL, no pozvánku dostali hokejisti hrajúci v KHL. Viktorín kritizuje tých, ktorí sa kvôli tomuto rozhodnutiu ako sršne pustili do SZĽH. Politikovi sa nepáči ani prístup niektorých Čechov, ktorí asi pozabudli, že spoločný štát netvoríme už zhruba 30 rokov. Cieľom tohto rozoštvávania je podľa neho ublížiť tým, ktorí chcú Slovensko hrdo reprezentovať. V závere statusu dal Viktorín všetkým „školenie“ o tom, čo pre športovca znamená môcť si obliecť, či streliť gól v reprezentačnom tíme.

Bez opôr z NHL, zato s hráčmi z KHL

Hráči z KHL dostali STOPku ako reakciu na Špeciálnu vojenskú operáciu vo februári 2022 a otázka ich účasti v reprezentácii sa vynára pred každým veľkým hokejovým podujatím. Rozhodnutie, ako bude SZĽH postupovať pri zložení reprezentačného tímu pre ZOH 2026 bolo očakávané aj teraz. Ramsay na tlačovej besede okrem iného oznámil, že Slováci v dueloch proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu budú bez Petra Cehlárika, Juraja Slafkovského a Erika Černáka z Tampa Bay (NHL).

"Nominácia sa rodila niekoľko týždňov a vyvíjala sa. Vzhľadom k tomu, ako chceme hrať, sme sa rozhodli takto," vysvetlil na tlačovej besede Šatan. Ten tiež zdôraznil, že sú si vedomí rôznych názorov, no taká je ich taktika, s ktorou chcú vyhrať a nie riešiť čokoľvek iné.

Redaktor Markízy sa totálne znemožnil! Usmerniť ho musel Šatan
Kanadský tréner Craig Ramsay povedie hokejistov Slovenska aj v nasledujúcej sezóne 2024/2025. Na pondelkovej tlačovej konferencii to potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Sedemdesiattriročný kormidelník vedie... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Slovenská slovenská reprezentácia

„Pôvodne sa zdalo, že kvalifikácia na zimnú olympiádu bude bežné a normálne športové podujatie. Také, kde budú Slovensko reprezentovať Slováci. Takže všetko vyzeralo normálne, až do chvíle, keď sa prejavila „profesionalita” slovenských novinárov a rôznych mediálnych aktivistov. Tí sa svorne pustili do slovenského hokejového zväzu. A to doslova koordinovane. A viete prečo? Lebo zväz umožnil reprezentovať Slovensko aj hráčom z KHL a tréner to hneď aj využil a nominoval z tejto ligy troch hokejistov, slovenských hokejistov,“ konštatuje na sociálnej sieti Viktorín kladúc dôraz na slovo „slovenských“.

Flashscore | Najbližší známy program zápasov Slovenska

Kopli si aj Česi

„Okamžite sa objavili angažované heslá ako ‘Slovensko podporuje Rusko v konflikte na Ukrajine’, ‘Šatan zradil’... A rovnako tak by to neboli experti od susedov z Česka, ktorí to kritizovali s komentárom, že tým Slovákom nerozumejú. Ako keby nám niekedy rozumeli,“ píše ďalej Viktorín s tým, že niektorým Čechom by mali prestať tiecť sliny na Slovensko ako kolóniu, veď samostatným štátom sme už cez 30 rokov.

Nie všetci sú spolitizovaní kvázi vlastenci

„Snaha spolitizovať všetko, čo sa deje je jasnou a organizovanou snahou čo najviac rozvrátiť spoločnosť. A nie len to: cieľom je zjavne ublížiť aj všetkým, pre ktorých je reprezentovať česť a silný prejav vlastenectva. Nie korčokovského typu, ale ozajstného, úprimného a normálneho,“ myslí si Viktorín.

VIDEO! Katastrofa v Nitre! Mesto po obrovskej búrke pod vodou
Búrky dnes neobišli mesto Nitra. Padali 2 cm. krúpy a centrum mesta je doslova pod vodou. Na sociálnych sieťach sa húFne zdieľajú komentáre s titulkami: Nitra, niečo strašné! Krupobitie trvalo približne 5 minút a bolo také intenzívne, že... Čítať ďalej
20 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Poznámka na záver

„Gól v sieti súpera strelený reprezentantom so slovenským znakom ma drese má rovnakú váhu či je to hráč KHL, NHL, alebo akejkoľvek inej ligy. Šport totiž musí spájať a on aj spája. Pokiaľ tzv. vševedkovia liberálneho typu z mediálneho prostredia idú bojovať za hodnoty, ktoré medzi nami nevedia ani pomenovať. Hokejová reprezentácia Slovenska  totiž nie je o KHL ani o NHL, ale je to o národe a jeho hrdosti, je to o Slovensku a jeho prestíži v zahraničí,“ uzatvára Viktorín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik