Štubniak: Držím palce ministerstvu kultúry, ale za TOTO im tlieskať nemienim (VIDEO)
23 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Youtuber Juraj Štubniak svojich sledovateľov pozval na kávu aj v nedeľu, 18. augusta predpoludním. Veľmi často sa aj medzi nimi stretáva s tým, že sa správajú, ako progresívci – nedokážu akceptovať iný, ako svoj vlastný názor. Preto aj v tomto pozvaní na kávu, v ktorom sa venoval hlavne ministerstvu kultúry pripomenul, že ide výlučne o jeho pohľad. To pre tých, ktorým by sa veľmi nepáčilo jeho konštatovanie, že tretie najmenej dôveryhodné ministerstvo je kultúra.

Štubniak sa dotkol aj výstavby baterkárne pri Šuranoch. Upozorňuje tiež, že ani po roku vo verejnoprávnom telerozhlase po vyváženosti ani chýru. Nehovoriac o tom, že nemá dôvod tlieskať niečomu, čo malo byť už pradávno hotové – veď pomaly uplynie už štvrtina volebného obdobia a takto súčasná koalícia „naháňa“ hlasy len PS-ku, ktoré ak sa dostane do vlády, nebude sa rozpakovať upratovať ďaleko akčnejšie, ako si to pamätáme u Matoviča.

Baterkáreň pri Šuranoch – ekonomická samovražda

Štubniak pripomenul petíciu, ktorú začali podpisovať obyvatelia z okolia Šurian. Podľa neho stavanie baterkárne, keď už svet snáď prichádza na to, že elektromobilita je okrajová záležitosť pre kuriérov, či taxikárov.

„Ísť touto slepou ulicou je úplná blbosť a druhá blbosť je, stavať ju na západnom Slovensku,“hovorí Štubniak, podľa ktorého by pokojne mohla baterkáreň stáť v nejakej hladovej doline, nie na najúrodnejších zemiach republiky. Navyše baterky budú mať veľmi krátke trvanie a Čína je už ďaleko pred nami a svoje vyspelejšie technológie podľa neho nebude na Slovensku vyrábať, ale ich sem bude dovážať. On sám petíciu dvakrát podpísal a dvakrát jeho podpis proti baterkárni zmizol.

Umelá inteligencia preniká hlbšie do svetovej politiky
Politológ Vadim Kozyulin: pretekom v zbrojení sa v oblasti AI nedá vyhnúť. Umelá inteligencia môže zmeniť rovnováhu síl a prečo je to nebezpečné? Umelá inteligencia (AI) sa v poslednej dobe stala súčasťou každodenného života, ale už teraz má... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Verejnoprávne médiá

Štubniak sa k zdravotníctvu a školstvu možno vyjadrí v iných reláciách, no jeho dôveru vedenie týchto dvoch rezortov rozhodne nemá. Prečo ju nemá ani rezort kultúry?

„Bohužiaľ kultúra má pod palcom médiá a tie ako je vám známe hýbu svetom a to nielen u nás. Pomaly máme už rok, čo koalícia vyhrala voľby a verejnoprávny telerozhlas tak verejnoprávny ako pravdovravnosť politikov,“konštatuje Štubniak, ktorému je jasné, že jeho názor mnohých voličov ministerky Šimkovičovej nahnevá, no fakty a skutočnosti, ktoré sa neudiali vyťahovať nechce – vedeniu ministerstva stačia tlaky opozície, preto si myslí, že sa nepatrí, aby „podkuroval“ aj on.

Ani ministerku, ani Machalu vôbec neodpisuje

„Keď už z dôvodov, ktoré sú mi neznáme SNS nenominovalo najprofesionálnejšieho odborníka za svojich radov do ministerského kresla – bolo za tým Dankove politikárčenie, alebo obchod, keďže pred voľbami bol v TV Slovan, pečený varený – musíme si vystačiť s tým čo máme. Tým nechcem znižovať zásluhy ministerky i generála, ktorý de facto ministerstvo vedie. Musím konštatovať, že sa im podarilo mnoho dobrých skutkov,“ poznamenáva Štubniak, no nechápe, prečo by mal tlieskať niečomu, čo malo prísť dávno a namiesto toho toto ministerstvo rok kadekoho vykrmovalo honorármi.

Ani výhovorka na čas neobstojí

„Mnohí píšete, že to všetko chce čas. Blbosť! Času bolo viac ako dosť. Koľko ho ešte chcete? Ešte tri roky, kým vlastnou neschopnosťou a politikárčením opäť neprehráte voľby? A PS vám to ukáže, že za dva týždne sa dá stihnúť viac ako táto zaspatá koalícia za rok. Matovič s ničím problém nemal, na opasku sa mu hompáľa 20-tisíc skalpov vašich spoluobčanov a čo sa udialo,“ uvažuje Štubniak nešetriac súčasnú vládu. Ako príklad uvádza správy STVR, ktorej vyváženosť ešte stále nič nehovorí. Naproti tomu opozícia má k dispozícii spoločne s verejnoprávnou televíziou štyri celoštátne pôsobiace televízie, preto sa netreba čudovať ani radikalizácii bežných ľudí. „Ak by ste nechali robiť skutočných odborníkov v oblasti, tomuto sme sa mohli vyhnúť. A opakujem, SNS ich má,“ dopĺňa Štubniak. Ten ministerstvu veľmi drží palce, lebo práve oni a práve teraz si zaslúžia našu plnú podporu.

Viac vo videu:

Baránek varuje: Polícia šikanuje za biblický citát
Publicista Ján Baránek vo svojom príspevku na sociálnej sieti ostro kritizuje súčasný stav spoločnosti a upozorňuje na nebezpečné trendy obmedzujúce slobodu slova. Prípad jeho priateľa Antona Seleckého, ktorý je vyšetrovaný za biblický citát,... Čítať ďalej
18 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik