Redaktor Markízy sa totálne znemožnil! Usmerniť ho musel Šatan
19 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Kanadský tréner Craig Ramsay povedie hokejistov Slovenska aj v nasledujúcej sezóne 2024/2025. Na pondelkovej tlačovej konferencii to potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

Sedemdesiattriročný kormidelník vedie slovenskú reprezentáciu od roku 2017. „Rozhovory s Craigom prebehli úspešne do konca a bude trénovať reprezentáciu do konca sezóny 2024/2025. Tešíme sa z toho, že tréner, ktorý zmenil našu filozofiu, pokračuje s nami,” uviedol Šatan.

Ramsay uviedol, že na ďalšiu spoluprácu sa teší. Naposledy viedol Slovákov na MS v Ostrave, kde vypadli vo štvrťfinále s Kanadou po prehre 3:6: „Boli sme aj teraz na MS blízko k úspechu, nechcel som to vzdať. Aj po debate s manželkou som sa takto rozhodol.”

Je ROZHODNUTÉ! Vrátia sa hráči z KHL do reprezentácie?
Téma, ktorá rozdeľovala Slovákov je ukončená! Hráči z KHL sa od konca februára 2022 v národnom drese nepredstavili. Pred MS v hokeji 2023 vedenie národného tímu ich neúčasť odôvodnilo „pokojom na prípravu“. Pred MS v hokeji 2024 zasa zväz zverejnil... Čítať ďalej
02 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Lebo redaktor má svoj názor...

Po tlačovej besede, ktorá sa týkala pokračovania Craiga Ramsayho na poste trénera nasledovali novinárske otázky.

„Ja mám dve veľmi rýchle otázky. Povedali ste, že ste šli po výkonnostnej stránke tých hráčovpri nominácii a že ste apolitická organizácia. Ja sa chcem spýtať, teraz to prenesiem, že keby niektorý hráč hral napríklad za Taliban, mal by svoju výkonnosť na úroveň reprezentanta, či by aj tak bolo v poriadku ho zavolať. Lebo ja osobne mám svoj názor, si nemyslím, že je rozdiel, či hrá hráč v KHL, alebo by hral v Afganistane za Taliban," pýta sa redaktor TV Markíza Miro Held.

„To je váš názor, ste úplne mimo. Tak, ako redaktor z vašej TV, ktorý šíril dezinformácie, poviem, že klamal, že ja vkladám hráčov do zostavy trénerov. Ten pán novinár môže čakať, že to zváži aj právne oddelenie,“ reagoval na „fundovanú“ novinársku otázku Miroslav Šatan. Ten novinárov požiadal, že ak športu, SZĽH nechcú pomáhať, aspoň by nemali klamať.

Kritizujte, ale nepíšte hlúposti

„Kľudne kritizujte naše rozhodnutia, kritizujte čo sme urobili po športovej stránke,“ žiada Šatan a situáciu prirovnáva k dobrovoľníckej akcii na sídlisku, ktorú len kvôli pozornosti zhejtuje mladý novinár, ktorý kvôli získaniu pozornosti píše hlúposti, ktoré sa dajú overiť. „Skúste rozmýšľať, keď sa niečo pýtate, neviem, či to s Talibanom je normálna otázka,“ poradil Šatan novinárovi. Ten sa ďalej pýtal, či hráči z KHL sú natoľko výkonnostne zdatní, že ich povolanie do reprezentácie bude prínosom.

„Keď sú v nominácii, tak tréneri asi cítia, že nám vedia pomôcť,“ uzavrel Miroslav Šatan.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik