Postrelená žena prehovorila: SLEDOVAL MA!
20 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

V nedeľu (18. augusta) popoludní bola k streľbe v Čunove privolaná rýchla lekárska pomoc. Obeťou streľby bola žena a strelcom bol 58-ročný muž, ktorý ju dlhodobo sledoval. To však už je informácia, ktorú prinieslo následné vyšetrovanie prípadu, o ktorom informujú Topky.

Prvé informácie hovorili o streľbe na Hraničiarskej ulici. Páchateľ mal najprv z krátkej zbrane postreliť viacerými ranami ženu, následne zbraň použil voči sebe. Zraneniam podľahol.

"Žena utrpela viaceré zranenia vyžadujúce si ošetrenie. Iné osoby zranenia neutrpeli," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff na margo streľby, ktorá sa v Čunove odohrala v nedeľu okolo 21. hodiny. 

Michaela popísala, ako celý incident prebehol – do zásielkovej služby si šla pre balíček, no bývalý priateľ, ktorý sa nevedel dlhodobo zmieriť s ich rozchodom a sledoval ju celé mesiace, na ňu vystrelil, aby vzápätí obrátil zbraň proti sebe. Jej šťastím v nešťastí zrejme bolo, že v zbrani sa mu niečo zaseklo, všetko je však v štádiu vyšetrovania, polícia preto nechce o prípade zatiaľ poskytovať žiadne informácie.

MIMORIADNE! V Bratislave sa strieľalo. Aj mŕtvy, aj zranená
Operátor tiesňovej linky 155 vyslal ambulancie RZP a RLP k žene, ktorá mala utrpieť viacero poranení po útoku strelnou zbraňou v mestskej časti Čunovo, informuje na sociálnej sieti Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Po prvotnom... Čítať ďalej
18 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Strieľal expriateľ – stalker

„On ma mesiace prenasledoval, stalkoval, vyhľadával. Nešla som na políciu, pretože sa mi vyhrážal, že mi zabije môjho syna. Poznal môjho nového priateľa, úžasného muža. Vedel ako sa volajú jeho deti. Vyhrážal sa, že aj im ublíži,"povedala pre Topky postrelená Michaela s tým, že strelcom bol jej bývalý priateľ.

Šla si len pre sviečky

„Včera (v nedeľu, 18. 8., pozn. red.) večer mi niekto zavolal. Myslela som si, že je to môj známy, od ktorého som si objednávala sviečky. Povedal mi, že ich mám v packete,"začala svoje rozprávanie Michaela, ktorá sa vybrala na miesto, kde si mala vyzdvihnúť balík. Tam však uvidela svojho bývalého.

„Ja som tam prišla k tej packete, zaparkovala som auto a bol tam bývalý. Začal sa ma pýtať, pre ktorého som sa rozhodla. Či chcem jeho, alebo svojho nového súčasného partnera. Ja som povedala, že ja sa nerozhodujem, my sme dávno rozídení a že nech to konečne pochopí," šla Michaela do detailov.

Chcel si ju vziať so sebou

Michaela hovorí, že kým začal strieľať, len jej povedal, že si ju vezme so sebou a stojac jej zoči-voči, na Michaelu namieril.

„Najprv sa mu nepodarilo streliť, lebo niečo sa mu tam s tou zbraňou stalo, asi zaseklo. Tak som začala utekať a on ma tam naháňal a strieľal všade,"dodala Michaela.

Topky informujú, že zdravotný stav Michaely je v súčasnosti stabilizovaný a teší sa na stretnutie s priateľom. Nezabudla tiež poďakovať policajtovi, ktorý jej cez telefón pomohol situáciu zvládnuť.

Z pódia ROVNO do BASY: SLOVENKA si zaspievala a skončila v putách!
Festival Lovestream, ktorý sa konal minulý víkend na starom letisku vo Vajnoroch, priniesol do Bratislavy hviezdne obsadenie svetovej hudobnej scény. Medzi najočakávanejšie vystúpenia patrilo aj to od amerického rappera Macklemore-a. Pre jednu... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Bližšie informácie policajti neposkytnú. Zatiaľ

„Zo strany vyšetrovateľa odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo v tejto súvislosti už začaté trestné stíhanie, a to vo veci zločinu zabitia a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Policajti krajskej kriminálky v tejto súvislosti aktuálne vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom náležitého objasnenia prípadu, z uvedeného dôvodu a s prihliadnutím na skutočnosť, aby nedošlo k zmareniu prípadne ohrozeniu samotného vyšetrovania, nie je možné poskytnúť akékoľvek bližšie informácie,"informuje na sociálnej sieti bratislavská polícia s tým, že bližšie informácie poskytne až po tom, ako to procesná situácia dovolí.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik