Od marxizmu k progresivizmu: Šutaj Eštok odhaľuje Šimečkovu rodinnú dilemu
19 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Minister vnútra vo svojom príspevku na sociálnej sieti pripomenul, že Šimečkov starý otec, Milan Šimečka, bol v 50. rokoch členom komunistickej strany a vyučoval marxisticko-leninskú filozofiu. Tento fakt vrhá nové svetlo na Šimečkove obvinenia a otvára otázku, či by líder PS nemal pozrieť do vlastného hniezda prv, než bude súdiť iných.

Rodinné dedičstvo pod drobnohľadom

Minister Šutaj Eštok vo svojom príspevku poukazuje na zaujímavý paradox: "Na jednej strane Michal Šimečka tvrdí, že nemá nič spoločné s Nadáciou Milana Šimečku, no na druhej strane, kdekoľvek môže, ťahá do diskusie svoju rodinu."

Historické reminiscencie

Šutaj Eštok ďalej pripomína: "Nedávno napísal, že ľudia ako Robert Fico zatvorili v 80. rokoch jeho starého otca, marxistického filozofa Milana Šimečku." Následne však dodáva pikantný detail: "Tento Šimečka však v 50. rokoch, počas najtvrdších čias justičných vrážd a monster procesov, nemal problém byť členom komunistickej strany a na vysokých školách vyučoval marxisticko-leninskú filozofiu. K precitnutiu u neho došlo až v 70. rokoch, keď sa stal disidentom."

A ďalej dodáva: "Verím, že aj jeho vnuk raz prehodnotí svoje postoje. Z progresivistických a agresívnych názorov, v ktorých obviňuje druhých podľa hesla, ktoré desaťročia vyznával, hlásal a učil aj jeho starý otec: „Kto nejde s nami, ide proti nám. Vážený pán Šimečka, želám Vám, nech precitnete skôr, ako sa to podarilo Vášmu starému otcovi."

Z ministerského kresla na piesok: Hlasáci ukazujú športové nadanie
Členovia strany Hlas-SD si v rámci letnej série podujatí "Hlas pre regióny" zahrali exhibičný volejbalový zápas na Vinianskom jazere. Politici vymenili obleky za športové dresy a ukázali, že vedia nielen rečniť, ale aj smečovať. Návrat do... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik