Trikrát očkovaný Andrej Babiš dostal silný covid (VIDEO)
19 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Trikrát očkovaný predseda ANO Andrej Babiš opakovane dostal covid. To je dôvod, prečo ruší program na ďalšie dni. Ostal verný svojim zvykom a túto skutočnosť oznámil vo videu na sociálnej sieti, ktoré aj napriek tomu, že sa necíti dobre, natočil priamo z lôžka.

Babiša „skolil“ covid počas víkendu, aktuálne leží v horúčkach a musel zrušiť program na najbližšie dni. Vo videu na Facebooku tiež pripomenul, že je trikrát očkovaný. Novinky.cz pripomenuli, že Babiš bol jedným z prvých Čechov, ktorí sa nechali zaočkovať experimentálnou vakcínou. V závere roku 2020 tento akt pred kamerami podstúpilo aj množstvo slovenských osobností politického, športového, či kultúrneho sveta. Veronika Remišová sa „postavila do radu na vakcínu“ aj napriek tomu, že ochorenie prekonala.

Ešte v sobotu sobášil

Babiš ešte v sobotu oddával novomanželov, no už v nedeľu podľa vlastných slov zistil, že dostal covid. Posťažoval si, že vírus opakovane chytil aj napriek trom dávkam očkovania. Sám priznal,  že ho trápi horúčka. Kvôli ochoreniu musel zrušiť program, ktorý mal absolvovať s podpredsedom hnutia Karlom Havlíčkom v stredných Čechách.

„Veľmi sa ospravedlňujem, ale Karel to zvládne aj bezo mňa,"dodal Babiš s odkazom na niekdajšieho viacnásobného ministra a šéfa tieňovej vlády ANO. Podľa Babiša aktuálne covid a virózy „zúrí všade“. Nie je isté ani to, že sa z toho dostane do poľnohospodárskej výstavy v Českých Budějoviciach – Země živitelka, kam sa veľmi tešil, no jeho účasť nie je istá.

Očkovací priekopník v ČR

Server Novinky.cz pripomína, že predseda hnutia ANO prekonal covid už v októbri 2022. Vtedy si sťažoval na horúčky a bolesti hlavy. Keď v decembri 2020 do Česka dorazili prvé očkovacie vakcíny proti covidu, Babiš ako vtedajší premiér bol jedným z prvých Čechov, ktorí sa dali demonštratívne zaočkovať.

Uhrík kritizuje dotovanie Čekanových firiem aj súčasnou vládou
Predstavitelia vlády priklepli Čekanovej firme pred pár dňami ďalších 2,8 milióna eur, pohoršuje sa na sociálnej sieti europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík. Upozornil, že dokopy dostane Čekan tento rok dotácie na podnikanie cez 5... Čítať ďalej
15 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Nebol jediný

V rovnakom čase aj Slovensko obehli prvé zábery tých, ktorí sa demonštratívne nechali zaočkovať experimentálnou vakcínou proti covidu. Objektívy kamier a blesky fotoaparátov nedočkavo priam hltali lekára Vladimíra Krčméryho, svoje ramená hrdo prijímajúce vakcínu na sociálnych sieťach ukazovali prezidentka, ktorá sa prepožičala aj na masívnu reklamnú kampaň, či Dominika Cibulková a mnohí ďalší.

Zdroj: FB Dr. Igor Bukovský

Nedala sa zahanbiť ani Remišová

Akčnou propagátorkou očkovania bola aj Veronika Remišová (dnes Matovičovo hnutie), vtedy ministerka investícií a regionálneho rozvoja.

„Dnes sa mi skončila 10-dňová karanténa. Choroba dá človeku zabrať, no najťažšia bola izolácia od rodiny počas Vianočných sviatkov, kvôli ochrane blízkych. Nápor na zdravotníkov a nemocnice je obrovský. Pomáhajme si navzájom a minimalizujme sociálne kontakty mimo svojej domácnosti,“ napísala Remišová v statuse na Facebooku 29. decembra 2020.  

„Akonáhle to po prekonaní covidu bude možné, nechám sa zaočkovať aj s rodinou, keď na nás príde rad,“ ubezpečila svojich prívržencov Remišová, ktorá sa neskôr v ktorejsi diskusnej relácii nechala počuť, že covid prekonala niekoľkokrát, no zaočkovať by sa neváhala ani štvrtýkrát.

Redaktor Markízy sa totálne znemožnil! Usmerniť ho musel Šatan
Kanadský tréner Craig Ramsay povedie hokejistov Slovenska aj v nasledujúcej sezóne 2024/2025. Na pondelkovej tlačovej konferencii to potvrdil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Sedemdesiattriročný kormidelník vedie... Čítať ďalej
19 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik