Z ministerského kresla na piesok: Hlasáci ukazujú športové nadanie
19 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Členovia strany Hlas-SD si v rámci letnej série podujatí "Hlas pre regióny" zahrali exhibičný volejbalový zápas na Vinianskom jazere. Politici vymenili obleky za športové dresy a ukázali, že vedia nielen rečniť, ale aj smečovať.

Návrat do študentských čias

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok si zaspomínal: "Je to tu krásne, ja to tu poznám. Strávil som tu stredoškolské aj vysokoškolské letá, takže pre mňa je Vinianske jazero a Šírava známe prostredie." Pre ministra to bol návrat k tomuto športu po dlhšom čase: "Volejbal som hral asi od strednej školy, ale celkom sme sa rozohrali."

Fair play v politike

Šutaj Eštok vidí v športe inšpiráciu aj pre politiku: "Myslím si, že šport drží vyššiu úroveň fair play. Mala by sa politika čím inšpirovať v rámci či už volejbalu alebo futbalu."

Nezvyčajná príprava na zápas

Minister práce Erik Tomáš prezradil svoj recept na úspech: "Dal som si na raňajky asi 2 vajíčkové chleby, 3 klobásky a išiel som na to." Dodal však, že "o výsledok samozrejme nešlo. Išlo o tú dobrú náladu a je to aj dobrá nová forma interakcie s ľuďmi."

Športové leto pokračuje

Politici z Hlasu-SD majú v pláne ďalšie športové aktivity. "Poobede už ideme na sobranecké furmanské preteky a potom máme zalužický futbal, takže určite to bude paráda," prezradil poslanec NR SR Igor Šimko.

Podujatie ukázalo, že politici dokážu spojiť príjemné s užitočným - zašportovať si a zároveň sa priblížiť k ľuďom v regiónoch. Ako Erik Tomáš poznamenal: "Samozrejme, popri tom porozprávame aj o politike, ale treba si aj trošku zašportovať a zabaviť sa."

Minister Šutaj Eštok: Šimečkovci si mastia vrecká štátnymi peniazmi!
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok reaguje na rezonujúce diskusie o financovaní "rodinnej nadácie" spojené s lídrom opozičnej strany Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Podľa ministra si táto organizácia ročne berie "státisíce eur od... Čítať ďalej
18 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik