Baránek varuje: Polícia šikanuje za biblický citát
18 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Publicista Ján Baránek vo svojom príspevku na sociálnej sieti ostro kritizuje súčasný stav spoločnosti a upozorňuje na nebezpečné trendy obmedzujúce slobodu slova. Prípad jeho priateľa Antona Seleckého, ktorý je vyšetrovaný za biblický citát, považuje za alarmujúci.

Publicista ostro kritizuje postup polície 

Baránek vo svojom príspevku nešetrí ostrými slovami: "Vážení – zbláznili ste sa? Oni na nás vytiahli všetky kalibre – strieľajú po nás, mažú nás, ja a moji kolegovia máme shadow bany, chcú nám zobrať slobodu cez Green deal, vytrestávajú Slovensko za to, že sme si nezvolili im vyhovujúcu vládu a prezidenta."

Prípad Antona Seleckého: Biblický citát ako extrémizmus?

Publicista opisuje prípad svojho priateľa Antona Seleckého, ktorý je vyšetrovaný políciou "vo veci priestupku proti extrémizmu" za to, že pod článok o LGBT pride v Trnave napísal biblický citát "Mene Tekel Fares". Baránek sa pýta: "To naozaj je slovenská polícia sprostejšia a menej empatická, ako umelá inteligencia? Slovenská polícia nerozoznáva hranice medzi totálnym nezmyslom a sprostosťou a tým, čo je relevantné?"

Varovanie pred stratou slobody

"Konečne si to uvedomte – sme vo vojne!!!" varuje Baránek. "Zatiaľ len kultúrnej a ideologickej. Tá ale, pokiaľ nič neurobíme, skončí chudobou, stratou majetku a stratou slobody."

Baránek kritizuje aj ďalšie aspekty súčasnej spoločnosti: "Organizujú nenávistné protesty, cenzurovali nás celý Covid, nútili nás do očkovania, zdražujú nám energie, chcú nám zakázať od 1.1.2025 naftové autá."

Výzva k odporu

Publicista svoj príspevok končí jasným varovaním: "No, vážení zločinci. Toto si skúšajte medzi sebou. Ubezpečujem vás, že keď neprestanete, narazí kosa na kameň. A pokiaľ máte tendenciu pochybovať, nepochybujte. Takže pre istotu ešte raz - narazí kosa na kameň! Pamätajte na to!"

Zdá sa, že diskusia o slobode slova a jej hraniciach je potrebnejšia viac než kedykoľvek predtým.

JE TO GLORIFIKÁCIA VRAHA: Prečo exhovorkyňa GP BOJKOTUJE nový film o Černákovi
Andrea Predajňová, ktorá sa po svojom pôsobení ako hovorkyňa na Generálnej prokuratúre SR stiahla z verejného života, už nemohla ďalej mlčať. Film "Miki" o notoricky známom mafiánskom bossovi Mikulášovi Černákovi ju prinútil prehovoriť. V obsiahlom... Čítať ďalej
17 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik