Proces s Róbertom Lališom v kauze mafiánskych vrážd má pokračovať budúci týždeň
18 | 08 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) má v utorok (20. 8.) pokračovať proces s obžalovaným Róbertom Lališom, považovaným za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov, v kauze viacerých mafiánskych vrážd. Predvolaní sú svedkovia. Hlavné pojednávanie je nariadené aj na stredu (21. 8.) a štvrtok (22. 8.). Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Termíny hlavného pojednávania sú naplánované až do novembra. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní zverejneného na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

Na hlavné pojednávanie boli v minulosti predvolaní viacerí svedkovia. Na doživotie odsúdení Ivan Cupper a Alojz Kromka vypovedať odmietli. Výsluch absolvovala mama zavraždeného Romana Deáka. Okrem iného poukázala na to, že poprava jej syna sa udiala na jednej z hlavných ulíc v bratislavskej Dúbravke, kde je z jednej strany škôlka.

Pôvodne bol Róbert Lališ v roku 2018 odsúdený na doživotie spolu s ďalším členom skupiny Ivanom Cupperom, prezývaným Vincko. Odsúdené boli aj ďalšie osoby. Najvyšší súd SR v závere marca Róbertovi L. doživotie zrušil. Svoje rozhodnutie zdôvodnil zistením porušenia zákona v neprospech obvineného. Stíhaný je vo väzbe, vinu odmieta.

Obžaloba súvisí s vraždami z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Taraba: Šimečka je bábka bez autority
Premiér Robert Fico (Smer-SD) navrhne vládnej koalícii odvolávanie lídra opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti.... Čítať ďalej
17 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik