Pre možnú kontamináciu vody v Nemecku prijala opatrenia aj slovenská polícia
17 | 08 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Pre možnú kontamináciu vody v Nemecku prijala preventívne bezpečnostné opatrenia aj slovenská polícia. Špekulácie o údajných hrozbách na Slovensku však odmietla. Pre TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že sledujú dianie vo svete.

"Akékoľvek informácie o údajných hrozbách na Slovensku sú však špekulácie, ktoré sa nezakladajú na pravde. Polícia monitoruje a chráni rezervoáre pitnej vody rovnako tak, ako si plní všetky úlohy v zmysle zákona, s cieľom chrániť život, zdravie a majetok obyvateľov SR," uviedla.

Preventívne opatrenia sa týkajú aj Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS). "Zamestnancov sme upozornili na to, aby na niektoré veci dbali viac, ide napríklad o zvýšenú pozornosť na vodných zdrojoch," povedal pre TASR generálny riaditeľ a predseda predstavenstva vodární Stanislav Prcúch. Zdôraznil, že momentálne neevidujú žiadnu hrozbu a bezprostredne nie je ohrozený ani žiadny vodný zdroj.

Pre TASR to potvrdil aj podpredseda predstavenstva VVS Boris Hanuščak. "Informovali sa všetky závody a dispečeri, že ak by bola zaznamenaná akákoľvek hrozba terorizmu v súvislosti s pitnou vodou, je to potrebné ihneď hlásiť polícii. Myslím, že prijímať preventívne opatrenia je správne," dodal.

Obyvateľov mesta na západe Nemecka v týchto dňoch vystríhal pred používaním vody z vodovodu úrad verejného zdravotníctva, a to z dôvodu jej možnej kontaminácie. Riziko má súvisieť s dierou v oplotení zdroja pitnej vody. Podobný incident sa tento týždeň odohral aj na základni nemeckého letectva v Kolíne nad Rýnom. Polícia ho pôvodne vyšetrovala ako sabotáž, neskôr ho preklasifikovala na nepovolené vniknutie.

Herci- revolucionári? Tvrdé slová Olda Hlaváčka ich prinútia ZAMYSLIEŤ SA
Oldo Hlaváček kritizoval degresiu v medziľudských vzťahoch aj ochotnícku úroveň hercov súčasného SND: „Takéto výkony na javisku našej prvej scény nemajú čo robiť. Najviac to vidieť na javiskovej reči. Zle artikulujú, nie je im rozumieť. Ja som stál... Čítať ďalej
16 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik