Šuty v regiónoch: Ľudia majú úplne iné problémy ako píšu médiá
17 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Predseda strany HLAS-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vysvetľuje, prečo považuje za dôležité pravidelne navštevovať regióny Slovenska. "Sme stranou regiónov, takže ma zaujíma, ako sa ľuďom v regiónoch žije," uviedol minister. Zdôraznil, že nechcú byť izolovaní v Bratislave, ale chcú mať priamy kontakt s občanmi a ich každodennými problémami.

Pozitívne reakcie občanov

Podľa ministra sú reakcie ľudí na tieto návštevy veľmi pozitívne. "Možno je to aj tým, že sme ako Hlas jediná strana, ktorá takto chodí aj keď nie je žiadna volebná kampaň," poznamenal Šutaj Eštok. Tieto pozitívne ohlasy podľa neho motivujú k ďalšej práci a angažovanosti v regiónoch.

Skutočné problémy regiónov

Minister zistil, že problémy, ktoré trápia ľudí v regiónoch, sa často líšia od tém prezentovaných v médiách. "Zisťujem, že ľudia majú úplne iné problémy ako to, čo sa častokrát v médiách píše," uviedol. Medzi hlavné témy patria dokončenie kanalizácie, výstavba ciest či zvýšenie minimálnej mzdy.

Pripravované opatrenia vlády

Šutaj Eštok informoval o pripravovaných opatreniach vlády, ktoré majú reflektovať potreby regiónov. Medzi ne patrí návrh zákona o zvýšení minimálnej mzdy na 1000 eur a národný plán kanalizácie a vodovodov. "Chceme, aby aj menšie obce mali v 21. storočí elementárne veci ako kanalizáciu či vodu," zdôraznil minister.

Netradičné politické leto: "Hlasáci" obchádzajú regióny a počúvajú ľudí
Namiesto mediálnych prestreliek a štvanice sa predstavitelia strany HLAS-SD rozhodli venovať svoj voľný čas priamemu kontaktu s občanmi. Počas letných mesiacov navštevujú mestá a obce po celom Slovensku, aby lepšie spoznali problémy, ktoré trápia... Čítať ďalej
17 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD
Zdroj: HD

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik