Lukašenko hrozí jadrovým úderom!
17 | 08 | 2024 I Milan Laca

Lukašenko pohrozil jadrovým úderom v prípade narušenia bieloruskej hranice.

Vyzýva na rokovania o ukončení vojny na Ukrajine.

Varovanie

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko pohrozil jadrovým úderom, ak dôjde k narušeniu bieloruských hraníc. Uviedol to v rozhovore pre ruské médiá. „Nemáme v úmysle použiť jadrové zbrane, kým nepriateľ neprekročí hranicu štátu Únie. Bielorusko nebude mať žiadne "červené čiary" v prípade narušenia hraníc, odpoveď bude okamžitá“, povedal Lukašenko.

Vojsko je pripravené

Podľa neho už zmobilizovali viac ako 20 bieloruských brigád a práporových skupín, ktoré rozmiestnia na hraniciach s Ukrajinou, aby zabránili prielomu.

Jadrové zbrane na hraniciach

Bieloruský prezident nedávno jasne povedal, že Minsk presunul jadrové zbrane na hranicu s Ukrajinou a rozmiestnil tam vojakov s raketovými systémami. Oznámil to 2. júla na slávnostnom stretnutí, venovanom Dňu nezávislosti.  "Tiež viete, aký druh munície majú, neexistujú žiadne "červené čiary" - útok všetkými typmi zbraní na konkrétny cieľ", varoval prezident.

Poďme rokovať!

Alexander Lukašenko tiež vyzval na mierové rokovania o ukončení vojny na Ukrajine. „Poďme si sadnúť za rokovací stôl a ukončiť tento boj, nepotrebujú to ani Ukrajinci, ani Rusi, ani Bielorusi“, povedal Lukašenko. Verí, že Západ vojnu „potrebuje“.

Načo bolo treba zaútočiť na Kursk?
Kyjev chcel za šesť dní dobyť jadrovú elektráreň Kursk. Generál Alaudinov: V Kurskom regióne je 11 tisíc vojakov ozbrojených síl Ukrajiny. Ako to vidí... Ruský generál, veliteľ jednotiek Achmat Apti Alaudinov hodnotí „celú situáciu“ s inváziou... Čítať ďalej
15 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik