Český politik bráni Šimkovičovú! Uplakaní kaviarnici, trasie sa vám stolička?
18 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová čelí v posledných dňoch silnej kritike za svoje rozhodnutia. Podpora však prichádza aj zo zahraničia. Český politik Jindřich Rajchl sa rezolútne postavil za slovenskú ministerku a obvinil jej odporcov z "organizovaného honu".

"Na Slovensku sa práve organizuje organizovaný hon na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú," uviedol Rajchl vo svojom vyhlásení. Podľa jeho slov je oficiálnym dôvodom kritiky odvolanie riaditeľa Slovenského národného divadla a šéfky Slovenskej národnej galérie. "Na čo má samozrejme minister kultúry zo zákona právo," dodáva český politik.

Rajchl však naznačuje, že skutočné dôvody kritiky sú iné. "V skutočnosti ide ale samozrejme predovšetkým o to, že Martina neskáče podľa pokrokových notičiek," tvrdí. Ako príklad uvádza, že ministerka "vzala peniaze na 'boj proti dezinformáciám' a nechala za ne opraviť strechu slovenskej filharmónie."

Tradície vs. LGBTQ+

Český politik vo svojom vyhlásení vyzdvihuje Šimkovičovej príklon k slovenským tradíciám. "Namiesto propagácie LGBTQ+ sa hrdo hlási k slovenským tradíciám a neváha si obliecť slovenský národný kroj," píše Rajchl. Podľa neho je práve toto dôvodom, prečo je ministerka tŕňom v oku jej kritikov.

"Uznajte, že niekto taký sa proste lepševikom nehodí do krámu a musí byť zničený za každú cenu!" dodáva Rajchl s istou dávkou sarkazmu.

Osobná skúsenosť a výzva k podpore

Jindřich Rajchl vo svojom vyhlásení uvádza, že mal možnosť sa s ministerkou Šimkovičovou osobne stretnúť. Opisuje ju ako "skutočnú dámu každým cólom", ale zároveň ako "neuveriteľného bojovníka, ktorý neustúpi pred nikým a pred ničím."

Na záver svojho vyhlásenia adresuje Rajchl ministerke a jej podporovateľom výzvu: "Nedajte sa a choďte ďalej! Všetci normálni ľudia vám držia palce a tí uplakaní kaviarnici už nikoho nezaujímajú."

Ministerka Šimkovičová na túto podporu reagovala stručne, ale výstižne: "Ďakujem za podporu, kolega!"

JE TO GLORIFIKÁCIA VRAHA: Prečo exhovorkyňa GP BOJKOTUJE nový film o Černákovi
Andrea Predajňová, ktorá sa po svojom pôsobení ako hovorkyňa na Generálnej prokuratúre SR stiahla z verejného života, už nemohla ďalej mlčať. Film "Miki" o notoricky známom mafiánskom bossovi Mikulášovi Černákovi ju prinútil prehovoriť. V obsiahlom... Čítať ďalej
17 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik