Aj českí politici bránia Šimkovičovú: "Drž sa, Maťa, my stojíme za Tebou!"
17 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Informácia o tom, že na Slovensku sa opozícia spolu s červenými denníčkami rozhodla spustiť verejný lynč na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú, sa dostala aj do susedného Česka.  Medzi prvými, ktorý sa postavil za našu ministerku kultúry, je Jindřich Rajchl, predseda strany (od 2022) - Právo rešpekt odbornosť (PRO)

"Stojím plne za Maťou! Na Slovensku sa práve organizuje organizovaný hon na ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Ak by vás zaujímalo prečo, tak oficiálne vraj preto, že odvolala riaditeľa Slovenského národného divadla a šéfku Slovenskej národnej galérie. Na čo má samozrejme minister kultúry zo zákona právo," napísal v úvode príspevku Rajchl s dovetkom, že práve taký potulní komedianti majú akúsi zvláštnu utkvelú predstavu, že sú nedotknuteľní.

"V skutočnosti ide ale samozrejme predovšetkým o to, že Martina neskáče podľa pokrokových notičiek. Vzala peniaze na "boj proti dezinformáciám" a nechala za ne opraviť strechu slovenskej filharmónie. Namiesto propagácie LGBTQ+ sa hrdo hlási k slovenským tradíciám a neváha si obliecť slovenský národný kroj. A hlavne sa nebojí nazvať veci pravými menami," odhaľuje možný motív konania protestov.

Správna zhoda

"Uznajte, že niekto taký sa jednoducho "lepšoľuďom" nehodí do krámu a musí byť zničený za každú cenu! Mal som tú česť sa s Martinou niekoľkokrát osobne stretnúť. A pretože sme si dokonale ľudsky sadli, tak mi ponúkla aj tykanie."

Môžem vám povedať, že na jednu stranu je to skutočná dáma každým coulom, ale na stranu druhú neskutočný bojovník, ktorý neustúpi pred nikým a pred ničím. A pretože tí praví bojovníci sú vždy pripravení sa navzájom podporiť, tak odkazujem Martine aj všetkým priateľom na Slovensku jedno jediné - nedajte sa a choďte ďalej! Všetci normálni ľudia vám držia palce a tí uplakaní povalači už nikoho nezaujímajú. Drž sa, Maťa, my stojíme za Tebou!" Odkázal na záver.

"Idú do boja." Alarmujúce vyhlásenie o situácii pri Kursku
Kyjev doslova hádže posily do boja pri Kursku kvôli ťažkým stratám ozbrojených síl Ukrajiny Ukrajinské velenie je nútené stiahnuť časť vojsk z iných smerov a poslať ich do Kurska kvôli ťažkým stratám v radoch ozbrojených síl Ukrajiny, uviedol... Čítať ďalej
17 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik