DROGY, KLAMSTVÁ A NEFUNKČNÉ SVETLÁ: NEUVERÍTE, ČO POLÍCIA NAŠLA V TOMTO AUTE!
16 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Policajti v Zlatých Moravciach zažili v nočných hodinách poriadne prekvapenie. To, čo začalo ako bežná cestná kontrola, sa zmenilo na odhalenie závažnej drogovej trestnej činnosti. Prípad ukazuje, že aj zdanlivo malý priestupok môže odhaliť omnoho závažnejšiu trestnú činnosť.

Nenápadný začiatok s nefunkčným svetlom

Hliadka polície si všimla vozidlo Fiat Croma s poškodeným predným ľavým svetlometom a nefunkčným osvetlením evidenčného čísla. "Išlo o bežnú rutinnú kontrolu," uvádza polícia na sociálnej sieti. "Našou povinnosťou je zastaviť vozidlo, ktoré nespĺňa technické požiadavky na prevádzku."

Podozrivé správanie vodiča

Pri kontrole dokladov si policajti všimli nezvyčajné správanie 25-ročného vodiča. "Muž sa správal veľmi nervózne a mal nápadne rozšírené zreničky," uvádza polícia. Tieto príznaky okamžite vzbudili podozrenie.

Pozitívny test na drogy

Hoci dychová skúška nepreukázala prítomnosť alkoholu, orientačný drogový test mal pozitívny výsledok na amfetamín a metamfetamín. "Vodič súhlasil s toxikologickým vyšetrením v nemocnici, ktoré potvrdilo prítomnosť metamfetamínu v jeho tele," potvrdzuje polícia.

Šokujúce priznanie a nález drog

Situácia nabrala dramatický spád, keď sa policajti spýtali, či má vodič pri sebe niečo nelegálne. "Muž nám dobrovoľne odovzdal papierovú skladačku a plastové vrecúško, obe obsahujúce bielu kryštalickú látku," uviedol jeden z policajtov. Vodič sa priznal, že drogy rýchlo skryl pod dokumenty, keď zbadal policajnú hliadku.

Právne dôsledky

"Vodiča sme okamžite obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie," informovala polícia. Poverený príslušník PZ následne začal trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Tragédia na Kysuciach! Muža bodol sršeň do hlavy a zomrel
K obrovskej tragédii došlo podľa portálu Regióny.sk pred niekoľkými dňami v obci Snežnica v okrese Kysucké Nové Mesto. Dospelého muža bodol sršeň do hlavy. Rodina okamžite konala, ale muž napokon zomrel. Nešťastie, ktoré sa stalo len pred... Čítať ďalej
16 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik