Ministerka Dolinková sa ostro ohradila voči tvrdeniam poslanca NR SR za KDH, reagovala aj FN Trenčín
16 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Človek spoluzodpovedný za 20 000 nevynútených obetí počas pandémie dnes vytĺka politický kapitál z trenčianskej nemocnice, uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (HLAS - SD) v reakcii na konanie poslanca NR SR Petra Stachuru (KDH), ktorý behal po nemocnici po oddeleniach s kameramanom a znervózňoval pacientov. K situácii sa vyjadrila aj samotná FN v Trenčíne.

"Behá s kameramanom po oddeleniach a znervózňuje pacientov. Vyzvala som opozičných poslancov, aby nešírili chaos a paniku medzi ľuďmi, ale pán poslanec Stachura pokračuje ďalej. Stratili akékoľvek zábrany a zodpovednosť voči ľuďom a realizujú politiku spálenej zeme. Už nestačia námestia, ale atakujú nemocničné prostredie. Vyzývam poslanca Stachuru, aby sa vrátil k politike vecnej argumentácie a prestal sa hrať na šaša. Ľudia od nás očakávajú serióznu prácu a nie lacné pouličné divadlo," uviedla na sociálnej sieti ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

K situácii sa vyjadrila aj  FN Trenčín

Fakultná nemocnica (FN) Trenčín odmieta tvrdenia poslanca Národnej rady SR Petra Stachuru (KDH), že celé jej kardiologické oddelenie funguje len vďaka jednému lekárovi z Banskej Bystrice. Ozrejmila, že na zabezpečenie služieb má spolu 11 lekárov vrátane tých, ktorí sú aktuálne vo výpovednej dobe. Nemocnica zároveň ubezpečila, že zdravotná starostlivosť o pacientov bola aj je naďalej v plnom rozsahu.

"Nie je pravda, že počas návštevy pána poslanca dňa 14. augusta bol v práci iba jeden lekár kardiológ. Okrem lekára špecialistu bol v práci ďalší lekár kardiologického oddelenia, ktorého prítomnosť v práci je riadne zaznamenaná, a lekári špecialisti kardiológovia z interného oddelenia," uviedla na sociálnej sieti s tým, že sa ohradzuje voči "pretrvávajúcim falošným vyjadreniam, ktoré neopodstatnene zastrašujú a zavádzajú pacientov a dotýkajú sa aj samotných lekárov".

Nemocnica vysvetlila, že spomínaný lekár zastrešil zdravotnú starostlivosť o pacientov počas pohotovostnej služby len z dôvodu, že lekári, ktorí boli riadne uvedení v rozpise služieb a mali nastúpiť do služby na poslednú chvíľu oznámili, že z dôvodu vzniku prekážky v práci na strane zamestnanca sa do práce nedostavia. "Ohradzujeme sa voči medializovaným tabuľkám, ktorých pôvod nie je známy. Pán poslanec nás síce na rýchlo žiadal o poskytnutie informácií, avšak na ich poskytnutie nečakal a zverejnil si vlastné 'nejaké' údaje," dodala.

Poslanec parlamentu Peter Stachura (KDH) po svojej stredajšej (14. 8.) návšteve kardiologického oddelenia v Trenčíne opakovanie upozornil, že nefunguje. Podľa jeho slov na ňom od pondelka (12. 8.) slúži len jeden lekár, ktorý prišiel z Banskej Bystrice a v nemocnici pracuje na dohodu. Hnutie sa preto obrátilo aj na inšpektorát práce.

AKTUÁLNE! Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na nákupné centrum Galaktika v Donecku - sú tam mŕtvi a zranení
Kyjevskí militanti zaútočili na nákupné centrum Galaktika v Donecku. V budove vypukol silný požiar. Očití svedkovia uvádzajú niekoľko priamych zásahov. O obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne oficiálne informácie. Podľa TASS boli zabití... Čítať ďalej
16 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik