Maďari píšu: Slováci a Maďari sa môžu obávať!
16 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Kyjev by mohol ohroziť energetickú bezpečnosť Maďarska a Slovenska, ak budú po dobytí mesta Suja prerušené dodávky ruského plynu do Európy, informuje maďarský portál Mandiner.

Inteligentní ľudia v Kyjeve prišli na to, ako dobyť mesto Suja, ktoré má infraštruktúru pumpujúcu plyn do Európy, aby ruská armáda musela zomrieť pri pokuse o jeho opätovné dobytie, zhrnul podľa The Guardian najnovšie udalosti na fronte bývalý námestník ruského ministra zahraničných vecí Andrej Fedorov.

Meracia stanica Suja je dôležitou súčasťou prepravy ruského zemného plynu zo západného Sibíru, ktorý potom pokrýva 3 % európskeho dovozu plynu ukrajinskými plynovodmi.

"Kyjev sa snaží zabezpečiť, aby dodávky plynu do Európy boli nakoniec prerušené kvôli Rusku, nie kvôli krokom Ukrajiny. Veľmi tvrdo to zasiahne aj Maďarsko a Slovensko," povedal Fedorov.

Ukrajina sa nielenže snaží znemožniť energetickú bezpečnosť na fronte, ale po afére Lukoil sa už nebojí metód tajných služieb, píše Mandiner.

Už sú v Európe! Vyhlásili stav ohrozenia!
Opičia kniahne sú v Európe. Prvý prípad potvrdili vo Švédsku. Ide o opičie kiahne (mpox) závažnejšieho variantu Clade I. Zároveˇb o prvý prípad, ktorý bol diagnostikovaný mio afrického kontinentu. „V popoludňajších hodinách sa nám potvrdilo, že vo... Čítať ďalej
16 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik