Hlas ľudu: Prezidentov hranatý stôl a podobenstvo kráľa Svätopluka
17 | 08 | 2024 I Mária Škultétyová

Ja teda neviem, či stôl má takú moc, žeby dokázal zmieriť rozhádané strany. Ani neviem, kto prvý prišiel s myšlienkou okrúhleho stola. Či to bol Pellegrini, či Čaputová. Som obyčajný človek bez politologického vzdelania zato však  so sedliackym rozumom. A ten mi hovorí, že okrúhly stôl nebol dobrý nápad. Že zázračný stôl je len v rozprávke Stolček, prestri sa!

Po poslednom vyhlásení prezidenta sú už aj odborníci skeptickí. Hrapko napríklad neočakáva, žeby k okrúhlemu stolu došlo. A podľa mňa Fico jediný mal rozum, keď sa tej myšlienky nechytil. Neviem, čo si myslel, ale budem si myslieť, že to isté čo ja. A to sa nechcem chváliť. Ja si totiž myslím, že politickí štváči sa tejto myšlienky chytili len ako barličky. Akože, my by sme aj chceli, ale...  to oni.

Keby som ja bola na mieste prezidenta, zmenila by som rétoriku.

Posadila by som rozhádaných politikov za hranatý štvorcový stôl. Tak trošku netradične, akože je tam málo miesta. Na štyri rohy by som usadila štyroch predsedov opozičných strán a na čestné miesta by som si sadla ja a traja lídri vládnej koalície. A všetkých by som sa spýtala, ako sa im sedí. Tí na rohoch by povedali jednohlasne, aj s KDH, aj s odvrhnutým Igorom, že sa im takto veru sedí zle. Že im prekáža noha medzi nohami a tiež hrozí, že si o roh rozbijú papuľu. Koaliční by povedali, že sa im sedí dobre, že nemajú žiadne prekážky. To isté by som ako prezident povedala aj ja.

A vtedy by som využila Svätoplukovu múdrosť a podobenstvo o dobrom vládnutí.

Takto je to aj v živote, moji milí, prihovorila by som sa. Keď vám niekto hádže polená pod nohy, keď prináša nebezpečné situácie, akú zažil pán premiér v Handlovej, zle sa vládne v takej krajine. Keď však máte pohodu, vtedy sa vládne jedna radosť!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Preboha!
Zapnem TA3, reku k obedu si dám k nezdravej šnicli aj zdravý žurnál. Aby som to trošku vyvážila a aby som sa doma i vo svete celkom nestratila. Neuveríte, čo sa odtiaľ na mňa vyvalilo. Vlastne, uveríte! Veď som vám to už prezradila. Tá s tou... Čítať ďalej
16 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik