"Gule" ako ministerka! Baránek burcuje vládu k odvážnemu konaniu proti destabilizácii
15 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Ján Baránek vo svojom najnovšom videu ostro kritizuje prebiehajúce protesty a vyzýva vládu k rozhodnému konaniu. Jeho hnev sa zameriava najmä na demonštrácie organizované opozičnými stranami a umelcami.

Ostrá kritika protestov

"Tie protesty sú len zámienkou na destabilizáciu spoločnosti," vyhlasuje Baránek rozhorčene. "SaS, PS a takzvaní umelci sa oháňajú slobodou, ale v skutočnosti im ide len o moc a dotácie."

Analytik je obzvlášť rozčúlený pokrytectvom protestujúcich: "Kde boli, keď predošlá vláda rušila webstránky a mazala príspevky? Teraz zrazu objavili slobodu?"

Pochvala ministerky kultúry

Baránek následne prechádza k hlavnej výzve vláde, aby prestala s pasivitou a začala konať proti týmto "rozvracačom". Vyzdvihuje pritom odvahu ministerky kultúry ako príklad hodný nasledovania.

"Najväčšie gule z vás má ministerka kultúry. Je denne vystavená útokom, ale nestažuje sa," chváli jej postoj. "Ostatní by sa mali od nej učiť a začať rázne konať proti tým, čo destabilizujú našu spoločnosť."

"Na čo boli voľby? Ľudia vám dali moc a mandát," zdôrazňuje Baránek hneď na úvod. Apeluje na vládu a nešetrí dávkou konštuktívnej kritiky za to, že aj po vážnych incidentoch, akým bol útok na premiéra, pokračuje podľa neho v "ničnerobení". Táto pasivita je v aktuálnej situácii podľa neho neprijateľná a vyzýva predstaviteľov vládnej moci na okamžitú zmenu prístupu.

Príklad z Poľska

Baránek poukazuje na príklad poľského premiéra Donalda Tuska, ktorý po nástupe do funkcie okamžite prijal rázne opatrenia. "Tusk čo urobil, keď nastúpil? Na štyri dni zavrel verejnoprávnu televíziu," uvádza ako príklad rozhodného konania.

Analytik sa nebojí použiť ostré slová, keď vyzýva na "upratanie Liptardov", ktorých považuje za živly destabilizujúce spoločnosť. 

Rázna výzva vláde

Baránek uzatvára svoje vyjadrenie ráznou výzvou: "Máte moc, tak konajte. Na vašom mieste by som neplakal a nenariekal, na toto vás naozaj nikto nevolil."