Slovensko v strehu: Minister vnútra reaguje na rastúce bezpečnostné hrozby v Európe
15 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Vo svetle narastajúceho napätia v Európe minister vnútra Matúš Šutaj Eštok neváha a koná. Vo svojom najnovšom vyhlásení na sociálnych sieťach oznámil sériu preventívnych krokov zameraných na ochranu Slovenska pred teroristickými hrozbami. Reaguje tak na zvýšené bezpečnostné riziko v Európe, ktoré sa prejavilo aj zrušením koncertu Taylor Swift v Rakúsku počas uplynulého týždňa.

Preventívne kroky na zníženie radikalizácie

Šutaj Eštok nechodí okolo horúcej kaše. Jasne pomenúva riziká a zdôrazňuje nutnosť preventívnych opatrení. Hrozba terorizmu je podľa neho viac ako reálna a dýcha nám na krk, blízko našich hraníc. "Garantujem, že Slovensko je a bude bezpečnou krajinou, kde naše hodnoty, kultúra a viera zostanú neporušené."

Bezpečnosť nemá cenovku

Kritikom z opozičných radov, ktorí označujú tieto kroky za zbytočné a nákladné, minister odkazuje: "Žiadne peniaze sveta nám nenahradia zničené životy po teroristických útokoch."

Ministerstvo sa zameriava najmä na prevenciu vzniku radikálnych buniek, čím chce predísť potenciálnym hrozbám skôr, než sa stanú reálnym nebezpečenstvom. Tieto kroky korešpondujú s varovaniami o zvýšenom bezpečnostnom riziku, ktoré zaznievajú aj od našich západných susedov.

V čase, keď sa Európa otriasa v základoch, Slovensko stojí pevne a pripravené čeliť akýmkoľvek výzvam. Šutaj Eštok svojím rozhodným postojom dáva jasne najavo, že keď ide o bezpečnosť národa, nie je priestor na kompromisy.

MV: Telové kamery už čoskoro realitou?
Pilotný program zavedenia telových kamier v Policajnom zbore (PZ) by mohlo Ministerstvo vnútra (MV) SR realizovať v prvej polovici budúceho roka. Dostať by ich mali vybrané útvary Prezídia PZ. Pre TASR to uviedol hovorca rezortu Matej... Čítať ďalej
15 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik