Generál Viktorín: Opozícia v kríze? Šimečka na pokraji zrútenia!
15 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Generál Jozev Viktorín (Republika) svojimi vyjadreniami opäť rozvíril už aj tak dosť nepokojnú hladinu sociálnych sietí. V čase, keď sa krajina zmieta v letných politických šarvátkach počas najhorúcejších dní roka, prichádza s vlastnou analýzou, ktorá odhaľuje skryté pravdy a nemilosrdne poukazuje na slabiny opozície.

Šimečka: Zlomený muž s prázdnym pohľadom?

"Začnite si dobre všímať 'lídra' opozície Šimečku: strhaná tvár, vcelku badateľný strach v očiach a úplne neprítomný pohľad," píše generál Viktorín, čím nastavuje zrkadlo nie len Šimečkovi, ale celej opozícii. Je to obraz politika, ktorý cíti, že sa blíži zúčtovanie? Viktorín naznačuje: "Asi aj sám cíti, že nastal čas, keď musí vrátiť investície do neho vložené."

A pokračuje:

"Na úvod sa od neho očakáva vytváranie chaosu, vyvolávanie nepokojov a to všetko s jasným cieľom destabilizovať spoločnosť. Protesty, ktoré majú nahradiť ich neschopnosť zaujať voličov, ukázal, kto chce rozhodovať o Slovensku, kto chce určovať, čo sa smie a čo nie."

Umelci a progresívci: Závislí na štátnych dotáciách?

Generál nešetrí ani tzv. kultúrnu elitu. S ostrým sarkazmom poznamenáva: "Sú to presne rovnaké skupiny, ktoré si počas kovidového šialenstva dovolili tlieskať tým, čo nadávali občanom do opíc a dezolátov: zhrniem ich do jednej menovitej skupiny nazývanej umelci. Čiže presne tí, ktorí neprestajne len natŕčajú ruky a žiadajú štát, či samosprávy o dotácie. Ľudia, ktorí bez finančnej podpory sú vlastne nikým, pretože by nedokázali prežiť. Vždy žili a tak sa naučili prežívať na vlne dotovania ich životných príbehov. Podotýkam, že tie dotácie sú peniaze, ktoré vyskladali pracujúci a podnikajúci občania Slovenska. "

Viktorín ide ešte ďalej, keď zabrdne do finančného pozadia: "Granty, finančná zlatá žila menom štátna kasa – to je ich zdroj obživy. A nad tým všetkým držia ochranné ruky hordy uvrieskaných progresívcov a liberálov. Ich nemohúcnosť dokazujú aj protesty, ktorých výtlak je naozaj diskutabilný, nie len z hľadiska ich obsahu, ale aj sily." Je toto tvrdá pravda o slovenskej kultúrnej scéne? Sú naši umelci naozaj tak závislí od štátnych dotácií?

Opozičné protesty: Cirkus bez obsahu?

Kritika generála sa nevyhýba ani opozičným protestom. S neskrývaným pohŕdaním konštatuje: "Je zrejmé, že netušia ako funguje politika. Majú pocit, že je to nekonečná žúrka na ktorej sa majú zabávať. Zabúdajú, že správa veci verejných je o službe občanovi. Dokážu len kričať a burcovať národ s cieľom rozdeľovať. Niekto im poradil, že čím budú hlasnejší tým budú úspešnejší. Je to však smiešne. Odporúčam im odcestovať na návštevu slovenského vidieka s tým ich “gala” programom a uvidia, že ľudia domácimi vajíčkami a inými produktami šetriť nebudú. Občania sú unavení z ich trojročnej krutovlády, ktorá denne nerešpektovala ľudské práva a znehodnocovala všetko slovenské. Občania už nechcú zvady a byť stresovaní vyplašenými odkazmi Šimečku s Grohlingom a ďalšími nevydarenými politikmi."

Viktorín poukazuje na absurditu situácie: "Sami vlastne ani nevedia čo a ako. Vedia len označiť predstaviteľov vlády, ktorí vzišli z regulárnych a slobodných volieb za zradcov. Čo ale mali zradiť, už nepovedali. Vyzývajú prezidenta SR aby zasiahol. Do čoho, už nepovedali. Títo krikľúni z námestia by už konečne mohli pochopiť, vláda má svoje kompetencie a právomoci, taktiež ich majú ministri a rovnako tak aj prezident. ..a tiež aj opozícia." Je toto obraz opozície, ktorá stratila smer a teraz len bezcieľne blúdi?

Varovanie opozícii: Prebuďte sa, kým nie je neskoro!

Generál uzatvára svoj prejav ostrým varovaním: "Páni z opozície, osobne Vám odkazujem, že to, čo robíte vás raz dobehne. Slovensko nie je liberálne ani progresívne. Ak toto pochopíte budete vedieť, že snahy o destabilizáciu Slovenska nebudú úspešné."

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik