Poslanec Huliak: PS chce vyvolať 'MAJDAN' na Slovensku"
15 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Rudolf Huliak, poslanec Národnej rady SR za SNS, vo svojom najnovšom príspevku na Telegrame vyjadruje hlboké znepokojenie nad súčasnou politickou situáciou na Slovensku. Jeho slová naznačujú, že krajina môže čeliť vážnym turbulenciám, ktoré prirovnáva k udalostiam na Ukrajine.

Atmosféra napätia v Bratislave

"Odchádzam z Bratislavy po dvoch dňoch a atmosféra, ktorú som tam zažil, mi náramne pripomína rok, na Ukrajine, kde sa pripravoval tajnými službami spoza mora, ruka v ruke s progresívcami, Majdan," uviedol Huliak.

Kritika médií a opozície

Poslanec SNS ostro kritizuje zahraničné médiá: "Ako si dovoľujú zahraničné médiá, šikanóznym spôsobom obviňovať premiéra a ministerku za napĺňanie programového vyhlásenia vlády?" Zároveň poukazuje na aktivity opozície: "Udivuje ma, či už herci, umelci ale aj kampaň Progresívneho Slovenska v našich smeruje k nespokojnosti voči vláde."

Obavy z eskalácie napätia

Huliak vyjadruje znepokojenie nad možnosťou ďalších incidentov: "Obávam sa, že ten atentát nebol posledný. Obávam sa toho, aby niekto spoza hraníc z tajných služieb niečo nezosnoval na tých dúhových protestoch, ktoré slúžia zároveň ako kampaň Progresívnemu Slovensku."

Výzva k jednote národa

"Som nespokojný s vývojom politickej situácie na Slovensku, kde občanov rozdrobujú na dva tábory, kde neprestalo PS ľudí štvať proti sebe, potrebujú to vyhrotiť do Majdanu," varuje Huliak. Na záver apeluje na občanov: "Prosím Vás občania Slovenska, nenastúpme na cestu Ukrajiny, rozhodujme o svojom štáte sami."

Otázky o právnom štáte

Huliak sa vo svojom príspevku dotkol aj otázky spravodlivosti: "Padajú v tomto štáte pravidlá. Haščák bol vzatý preventívne do väzby, len preto, že je vlastníkom médií. Je to to normálne?

HLAS proti HECU: Politika patrí do parlamentu, nie na ulicu
Matúš Šutaj Eštok, predseda strany HLAS a minister vnútra, vystúpil s naliehavým apelom na politickú zodpovednosť. V najnovšom videopríspevku na sociálnych sieťach upozornil na nebezpečenstvo radikalizácie spoločnosti a pripomenul nedávny incident... Čítať ďalej
14 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik