JASNÉ stanovisko R. Fica k aktuálnej situácii
14 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Premiér Robert Fico vo svojom videu tvrdí, že protesty zorganizovali strany PS a SaS na pokyn mimovládok a liberálnych a progresívnych médií a zopakoval, že ich výsledkom bude ďalší atentát na člena vlády. Ministerstvo vnútra muselo dnes po včerajšom opozičnom mítingu zvýšiť ochranu ministerke kultúry.

Premiér zaujal aj jasné stanovisko k tomu, že neexistuje dôvod, aby uvažoval o odvolaní ministrov Borisa Suska a Martiny Šimkovičovej, proti ktorým sa konal pondelkový aj utorkový protest. Podľa neho obaja konajú zákonne a prijímajú bežné manažérske rozhodnutia.

Vo videu tiež kritizoval predsedov opozičných strán: "Blahoželám Vám, páni Šimečka a Gröhling, ste naivní politickí puberťáci a nechali ste sa zatiahnuť médiami a politickými mimovládkami do nebezpečnej eskalácie napätia na Slovensku, výsledkom ktorej bude ďalší atentát na predstaviteľa vládnej koalície."

Viac vo videu:

Ulica rozhodovať nemôže

Robert Fico ocenil, že sa do organizácie protestu nepridalo aj opozičné KDH. "Aj tu vidieť o čo skúsenejšie Kresťanskodemokratické hnutie, keď sa odmietlo podieľať na organizovaní včerajšieho protestu," povedal.

Premiér súhlasí, že protesty organizované politickými stranami sú prirodzenou súčasťou politickej práce. Zdôraznil však, že ulica rozhodovať nemôže. "Môže vyslovovať názor. Rozhodnutia môžu prijímať len orgány vytvorené na základe demokratických parlamentných volieb, teda predovšetkým parlament a vláda," poznamenal.

MIMORIADNE! VYHLÁSENIE KOALIČNÝCH STRÁN
Smer- SSD, Hlas- SD a Slovenská národná strana poskytli vyhlásenie k aktivitám médií, politických mimovládok a opozície Strany vládnej koalície plne rešpektujú ústavné práva občanov Slovenskej republiky na zhromaždovanie a slobodu prejavu. Čo... Čítať ďalej
14 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik