Hlas ľudu: Keď všetko je na p**u, na čo ste vy? Nie, tu nejde o kultúru!
14 | 08 | 2024 I Mária Škultétyová

Toto bude fakt ostré. Ale taká je reč nahnevaného ľudu. Lebo aj my, čo nejdeme ziapať do ulíc, aj my máme zlosť.  A máme aj názor. Vlastný. Nám nikto nemusí diktovať, čo si máme myslieť a čo máme kričať. Nás je veľa. Viac ako vás na ulici. Viac než osemnásťtisíc. Nám sa nepáči, čo robíte vy. Nepáči sa nám, že štvete proti vláde. Keď podľa vás všetko je na p**u,  na čo ste vy? Nie, tu nejde o kultúru.

Keď rozvášnený dav kričí, že  vláda má odstúpiť, keď Fica posiela do basy, cieľ  je jasný. Zvrhnúť vládu.

Iba tri mesiace uplynuli od atentátu a opozíciu už svrbia dlane. Už pracujú na ďalšom. V duchu hesla: jeden atentát, žiadny atentát! Len aby nezožali búrku! Lebo ľudia už majú týchto štváčov vyše hlavy. A nabudúce to nemusí byť premiér. Čo keď to bude niekto z nich? Neviem, ako je to s vami, priatelia, ale ja keď vidím a počujem opičiaka pindať o slušnosti, búri sa vo mne krv. 

Všetci máme nejaký názor

Aj ja, aj môj sused. A ten si veru servítku pred ústa nedáva. Na margo toho, čo sa deje, povedal: „ Keby ten opičí potrat nebol v parlamente, všetko to mohlo byť ináč. Matovič robil zle, je pravda, ale tento potrat je horší ako on. Za Matoviča sa robili politické čistky, vymýšľali sa dôvody na obvinenie a zadržanie špičiek Smeru.“

Vtedy kde bola ulica? Kde boli paviáni? Kde Uršuľa  a všetci európski ochrancovia demokracie a práva? Kde boli komedianti, keď sme v mraze museli stáť a čakať, aby sa nám špárali v nose? Kde bola tá občianska spoločnosť, keď sme bez modrého zdrapu papiera nemohli vyjsť ani na ulicu? Kde bola ulica, keď pred štrajkom odviedli policajti Fica, predsedu najsilnejšej opozičnej strany? Kde bola spravodlivá ministerka Kolíková,  keď mu Šeliga do „cely“ posielal posmešné odkazy? Kde bola ulica, keď ho  chceli vrhnúť do basy? Kde v riti bola vtedy NAKA? Kde boli tí spravodliví, keď sa robili nezákonné nahrávky na poľovníckej chate? Prečo  paviáni neškriekali, keď sa policajti vyhrážali svojej kolegyni? Otázok je veľa, odpovedí už menej. Všetci boli slepí a hluchí. Aj Uršuľa I. Bruselská.  Lebo tajtrlíci tancovali, ako európski páni pískali.

Národ to zažil. Videl a počul to. Národ si pamätá. Národ nezabúda.

Až teraz, keď matovičovská éra je minulosťou, keď treba naprávať škody, zrazu je zle. Všetko, čo vláda robí je zlé. Na p**u. Šimečku šľak poráža už od volieb. Nemôže stráviť prehru. Keď sa dostal do parlamentu, odrazu si myslel, že je pánom sveta. Všade pchá paprče, všetkým by chcel rozkazovať. Nech mi pánboh odpustí, ak mu krivdím, ale je to len nedouk, také sprosté, naduté teľa.  Spolu s holohlavým polovičným chlapom sú stelesnením všetkého zla, čo sa tu deje. Už aj na Matovičovho Jána a Martinu zabudli. Ich hlavnou témou  je zbaviť sa Fica. Keď to nešlo vo voľbách,  gauneri sa uchýlili k najhoršiemu. K vražde. Áno, Matovič robil zle, zatváral oponentov do basy. Fica od nej zachránil len jeden hlas v parlamente. Ale jej horkú chuť okúsil Gašpar aj Kaliňák. Aj bývalý špeciálny prokurátor Kováčik. V base zomreli generál Lučanský a advokát Krivočenko. Bolo to kruté, ale do politikov za bieleho dňa na ulici sa nestrieľalo. To musel do parlamentu prísť Šimečka, aby sa tak stalo.

Počúvala som rozhovor Mimi Šrámovej s prepusteným  Dušanom Kováčikom. Myslím, že Kováčik ešte veľa vecí objasní. Len keby sa veci pohli dopredu. Ale vláda akoby vyčkávala. Dokonca by som povedala, že si nechá s**ť na hlavu. Ja viem, že nechcú byť ako oni. Ale tromfy v rukách má, tak neviem, na čo čaká.  Na ďalší atentát? Alebo že aj my vyjdeme do ulíc? Že ukážeme,  že nás je viac?  Len to nie, preboha!  Od toho nech nás milostivý pánbožko chráni! Uznám, že Fico ešte nie je celkom vo forme, ale chýba nám. Chýba všetkým. Nevidíme ho na obrazovke, na FB sa objaví len občas.  Žiadalo by sa, aby konečne vystúpil. Aby prehovoril k občanom, aby zapchal huby všetkým  krikľúňom.  A napokon, aby aspoň v rámci možností upokojil túto rozhádanú spoločnosť. Možno po stretnutí s prezidentom sa dočkáme.

Drlička ide odvolávať vládu!
Bývalý klarinetista, bývalý riaditeľ a majiteľ šoubiznisovej agentúry Matej Drlička sa postavil na čelo akéhosi štrajkového výboru a vyhlásil, že odteraz nebude už na mítingoch požadovať nič viac a nič menej – len odvolanie ministerky kultúry.... Čítať ďalej
14 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik