Trump a Musk rozvírili internet - atentát, deportácie a nová vláda!
13 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

V prelomovom návrate na sociálnu platformu X (predtým Twitter) bývalý prezident Donald Trump poskytol nečakaný rozhovor majiteľovi platformy Elonovi Muskovi. Napriek technickým problémom, ktoré sprevádzali vysielanie, Trump priniesol prekvapivé odhalenia a odvážne vyhlásenia, informuje portál CNN.

Dramatické detaily o pokuse o atentát

Trump v živom prenose opísal nedávny pokus o atentát na svoju osobu: "Keby som neotočil hlavu, teraz by som s vami nehovoril - aj keď vás mám rád," povedal Muskovi. Miliardár na to reagoval vyhlásením, že Trumpova odolnosť je kľúčová pre národnú bezpečnosť.

Sľub najväčšej deportácie v histórii USA

Exprezident sa zameral aj na tému nelegálnej imigrácie, pričom sľúbil "najväčšiu deportáciu v histórii USA". Toto vyhlásenie vyvolalo okamžitú reakciu medzi politickými komentátormi a aktivistami.

Technické problémy a rekordná sledovanosť

Rozhovor sa nezaobišiel bez komplikácií. Začiatok vysielania sa oneskoril o viac ako 40 minút kvôli údajnému "masívnemu útoku" na systémy X. Napriek tomu sledovalo živý prenos takmer 900 000 divákov.

Muskova podpora a možná spolupráca

Elon Musk, ktorý bol v minulosti Trumpovým kritikom, prejavil exprezidentovi otvorenú podporu. Trump dokonca uvítal myšlienku Muskovej účasti v prípadnej budúcej administratíve: "Potrebujem Elona Muska - niekoho, kto má veľa sily, odvahy a inteligencie."

Kritika od viceprezidentky Harrisovej 

Demokratická viceprezidentka Kamala Harrisová reagovala na rozhovor kriticky, tvrdiac že "Trumpova kampaň slúži ľuďom ako Elon Musk a jemu samému - sebeckým boháčom, ktorí zradia strednú triedu."

Tento rozhovor jasne ukázal, ako sa zmenil politický krajinobraz USA za posledné štyri roky. Trump, ktorý bol predtým z platformy vylúčený, sa teraz vracia s podporou jej nového majiteľa. Či sa mu podarí využiť túto pozornosť vo volebnej kampani, ukáže až čas.

USA stále "študujú", čo sa deje!
Biely dom oznámil, že si objasňujú ciele a stratégiu Ukrajiny v Kurskom regióne. Vyhlásili, že v komunikácii s ukrajinskými úradmi sa snažia pochopiť ciele a stratégiu pravdepodobného pôsobenia Obranných síl v Kurskej oblasti Ruskej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik