Motorky a nákladiaky v hľadáčiku: Polícia sprísňuje kontroly!
13 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ tasr

Polícia sa tento týždeň na cestách zameria najmä na motocyklistov. Kontrolovať bude viac aj nákladné vozidlá. TASR o tom v utorok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.
        

Pri motorkároch sa policajti zamerajú hlavne na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti a na požitie návykových látok. Zvýšenú pozornosť budú venovať aj nákladným vozidlám. Dozrú na ich hmotnosť, čas jazdy a odpočinku vodičov a ďalšie povinnosti, ozrejmil Hájek.
        

"Na cestách bude viac policajtov, najmä z dopravnej, poriadkovej a zo železničnej polície. Krajské riaditeľstvá prijali aj vlastné opatrenia, takže policajtov bude viac po celom Slovensku. Cieľom je znížiť počet dopravných nehôd a tragických následkov," vysvetlil hovorca.
        

Od začiatku roka došlo podľa neho na cestách k takmer 7000 dopravným nehodám. Zomrelo pri nich 149 ľudí, pričom 87 z nich boli vodiči alebo spolujazdci. Na cestách prišlo o život aj 23 motorkárov, 32 chodcov a sedem cyklistov.

METEO VÝSTRAHA: Vysoké teploty ohrozia väčšinu územia Slovenska
Na väčšine Slovenska platia v popoludňajších hodinách výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Najmä na juhozápade krajiny môže teplota vzduchu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom... Čítať ďalej
13 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik