Jančkárová a Makara končia v relácii O 5 minút 12
13 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Od septembra už nebudú Marek Makara a Marta Jančkárová moderovať politickú diskusnú reláciu na verejnoprávnej STVR O 5 minút 12. Pre Aktuality.sk to potvrdili viaceré zdroje z prostredia televízie

Makara priznal, že sa s vedením dohodol na, že reláciu  O 5 minút 12 od septembra už nebude ďalej moderovať. Na jeho žiadoť sa presunie na kanál 24, kde budem moderovať spravodajský prúd.

Jančkárová sa má ešte stretnúť s vedením

Podľa informácií portálu Aktuality sa hovorilo aj o odchode Marty Jančkárovej z relácie O 5 minút 12.

Tá však túto informáciu potvrdiť nechcela. „Teraz v tejto chvíli by to bolo odo mňa nekorektné komentovať,“ reagovala Jančkárová na otázky portálu s tým, že sa plánuje stretnúť so šéfkou spravodajstva Máriou Hlucháňovou.

Podľa zdroja citovaného portálu odchádzajú zo STVR aj ďalší terajší zamestnanci vrátane redaktorov.

Zásahy vedenia do spravodajstva?

Na utorkovej spoločnej porade v STVR medzi zamestnancami a vedením sa rozprávalo o údajných zásahoch do spravodajstva a budúcom nastavení štandardov práce.

Igor Slanina dal jasné stanovisko

Zástupca generálneho riaditeľa Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) Igor Slanina sa ostro ohradzuje voči tvrdeniam niektorých redaktorov o vplyve vlády na spravodajstvo verejnoprávneho média. Zároveň deklaruje, že chce pokračovať v konštruktívnej diskusii so zástupcami štrajkového výboru.

„Od začiatku môjho dočasného mandátu deklarujem, že je pre mňa prioritou stabilizácia Slovenskej televízie a rozhlasu, ktorej zásadnou súčasťou je aj spravodajstvo. Z tohto dôvodu som redakciu spravodajstva od môjho príchodu do STVR navštívil dvakrát, a to v úvode môjho dočasného mandátu a pri ohlasovaní personálnych zmien v spravodajstve,“ uviedol Slanina vo svojom stanovisku.

Jozef Banáš: Riaditeľka Kusá šéfovala stavbe vlastného otca!
Známy slovenský spisovateľ Jozef Banáš prehovoril v rozhovore pre televíziu TA3 o zákulisí slovenskej kultúrnej scény. Ministerstvo kultúry pod paľbou kritiky Banáš bez okolkov vysvetľuje, prečo je ministerstvo kultúry terčom kritiky: "Tu treba... Čítať ďalej
13 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik