Hlas ľudu: Exkluzívny rozhovor so skoroprezidentom Ivanom Korčokom (fikcia)
13 | 08 | 2024 I Mária Škultétyová

Ani po necelých piatich mesiacoch od prezidentských volieb meno Korčok nepadlo do zabudnutia. On sám sa pripomenul  prieskumom, ktorý si dal urobiť, aby zistil, aký má politický výtlak. V proletárskej košeli sa ukázal v pondelok na protivládnom proteste. Hlas ľudu si ho odchytil a urobil s ním  tento rozhovor.

HĽ: Dobrý deň, pán Korčok! Teším sa, že vás po dlhšom  čase opäť vidím. Som Hlasom ľudu a rada by som  čitateľom HD dala vedieť, aké plány máte na najbližšie obdobie.

IK: Ak to Hlas ľudu myslí úprimne a vážne, rád odpoviem. Pýtajte sa, čo len chcete. Len nie na číslo košele, tie mi vždy kupuje manželka.

HĽ: Číslo košele, to nie! My sme seriózne noviny, žiadny bulvár. Najskôr dovoľte diskrétnu otázku: Môžem vás titulovať slovom skoroprezident?

IK: Neviem, čo je na tom diskrétne, ale prosím, veď som sa ním skoro stal. Tak prečo nie.

HĽ: A poprosím vás, na diplomatický jazyk kašlite, hovorte, ako vám zobák narástol. Ľud nemá rád pretvárku. Poďme teda do toho. Vráťme sa ešte k prezidentským voľbám. Kde sa podľa vás stala chyba? Prvé kolo ste vyhrali , aj prieskumy boli na vašej strane, aj médiá, aj celá tá bagáž. A napokon debakel.

IK: Ten debakel ste si mohli odpustiť. Ináč dobre hovoríte. S odstupom času aj ja poviem, že bagáž je to. Myslím najmä KDH. Tak sa dušovali, že u katolíkov to mám isté a nakoniec celá katolícka Orava podľahla čaru toho jamkatého. Alebo, ako to Igor hovoril, červeným tangáčom.  Farizeji sú to, nie kresťania. Ale nechcem sa k tomu vracať.  Posrali to a teraz žneme, čo zasiali . Majú vládu, národnú radu a majú aj prezidenta, ktorý im drukuje a čuší, keď sa tu deje, čo sa deje. Majú všetko a opozícia má prd.

HĽ: No veď, preto sme tu. Teda, aby som pravdu povedala, ja s tými zhromaždeniami nesúhlasím, ale, prosím, je to vec názoru. Len sa mi nepáči, keď sa hovorí, že je to protest apolitický a vidím tu kopu politikov. Aj bývalá prezidentka sa tu kdesi motá.

IK: Nerád to hovorím, ale máte pravdu. Je to protest politický a je namierený proti Ficovi a tejto vláde. Ani ja s jej politikou nesúhlasím, preto som prišiel.

HĽ: Vidím, že v tomto sa nezhodneme, ja som sa sem votrela ako taký troll, aby som si vypočula, čo tu zas tí paviáni škriekajú. Ale poďme k vám a k vašim najbližším plánom. Ono je dobre po porážke trošku vychladnúť a potom plánovať. S horúcou hlavou človek všeličo natára. Aj vy ste sa vyhrážali, ale čo už po tom. Aj Čaputová. Najskôr hovorila, že chce robiť v akademickej oblasti a zrazu počúvame, že baba sa chabre do politiky. Dokonca som počula, že by mala nahradiť Šimečku. A vy ste sa tiež nechali počuť, že chcete do politiky.

IK: Áno, to chcem. Veď ja vlastne ani neviem, čo by som vedel robiť. Myslím, že nič, čo by ma uživilo. Preto zvažujem život v politike. Pri politickom válove sa dá poriadne nažrať aj bez makania.  Aj prieskum som si dal urobiť. Výsledky ukazujú, že čosi znamenám, že nie som na zahodenie. O vlastnej strane tiež uvažujem. Kamaráti hovoria: „Ivan, neblázni, nerob  to! Vidíš, ako dopadol Mastný vlas, hanbu utŕžiš ako on.  Radšej sa pridaj k Mišovi a vymeň ho! Vidíš, aký je slabý! To nie je líder, to je posero, dosadená a protežovaná bábka. Robí to, čo mu iní diktujú. Trasľavá huspenina je to. Sám hovno zmôže. Fica nikdy neporazí a s porážkou sa tiež nikdy nezmieri. Preto zvoláva protesty, preto vyrába atentáty.

HĽ: Hop! Ale to sme sa už dostali na tenký ľad. Opozícia tvrdí, že atentát nebol jej dielom. Ja vám radšej poďakujem, pán skoroprezident! Lebo nakoniec sa ukáže, že máte celkom revolučné myšlienky, tak aby ste si to u liberálov celkom nepototo.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Kamala Remišová hľadá prezidenta
Neviem prečo. Možno ho chce do páru, keď na jej fotkách s deťmi chýba chlap. Žeby ako tatu s dobrým príjmom? Aby nemusela chodiť na trápne stanovačky. A keď nie je prezidentkou, akože ňou mohla byť, byť prvou dámou tiež nie je na zahodenie. Keby... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik