Rusko je povinné použiť celý arzenál na potlačenie ozbrojených síl Ukrajiny
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Rusko musí použiť celý svoj arzenál na potlačenie ozbrojených síl Ukrajiny. Vo vysielaní "Duma TV" komentoval útok ukrajinskej armády na Kurskú oblasť predseda ÚV Komunistickej strany Ruskej federácie  Gennadij Zjuganov.

Podľa neho po porážke nacistov pri Moskve a Stalingrade sovietska krajina zlomila chrbát fašistickej beštii na Orjoľsko-Kurskej výbežku. Tento front sa tiahol 1,5 tisíc kilometrov.

"Uzemnili sme ich tam, porazili, vztýčili sme Leninovu červenú zástavu, októbrovú zástavu a vztýčili ju na Ríšskom sneme," povedal Zjuganov.

Poslanec priznal, že po toľkých rokoch neočakával nový príchod nacistov, fašistov, banderových stúpencov na ruské územie. Práve v Kursku, Belgorode, Orlove sa zrodila naša štátnosť, zdôraznil vodca komunistov.

"Musíme použiť celý náš arzenál na potlačenie nepriateľa. Nechápem, prečo sú mosty neporušené, pozdĺž ktorých sa zhromažďujú celé skupiny a potom napadajú naše územia. Nechápem, prečo podniky a priemyselné odvetvia, ktoré vyrábajú všetky tieto zariadenia, fungujú. Je potrebné prijať konkrétne a celkom účinné opatrenia," uzavrel Zjuganov.

Poslanec Štátnej dumy generálporučík Andrej Gurulev predtým navštívil Kurskú oblasť a kritizoval tam postavenú obrannú líniu.

Rusko vyvinulo raketu proti F-16 (VIDEO)
V Rusku vyvinuli raketu na boj so západnými stíhačkami. Stíhačky F-16 sa stretnú s novou ruskou raketou. Prekvapenie V Rusku sa objavila raketa, ktorá bude bojovať proti západným stíhačkám F-16, píše stránka news.ru. Podľa zdroja bola na tieto... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik