Prezident sa k aktuálnym témam chce stretnúť s premiérom i politickými lídrami
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezident SR Peter Pellegrini sa k aktuálnym témam stretne postupne s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD), ministrami aj lídrami politických strán vrátane opozičných. Deklaroval to pre TASR v reakcii na pondelkové vyjadrenia opozície. Zároveň poukázal na to, že namiesto výziev cez tlačové konferencie by mali opozičné strany využiť štandardné nástroje.

"Opozičné parlamentné strany majú štandardné nástroje, ktorými môžu a majú napĺňať svoj mandát od občanov. Namiesto výziev hlave štátu cez tlačové konferencie by mali využiť predovšetkým svoje kontrolné a politické mechanizmy v rámci Národnej rady SR, prípadne ďalších štátnych inštitúcií," poznamenali pre TASR z odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Hlava štátu deklarovala, že pozorne sleduje politické dianie a jej konkrétne kroky vždy sledujú záujmy a potreby ľudí na Slovensku. "Nie záujmy politických strán," podotkla. Avizovala stretnutia k daným témam s predsedom vlády, ministrami i predsedami politických strán vrátane opozičných.

Opozičné hnutie PS v pondelok vyzvalo prezidenta, aby sa vyjadril k aktuálnej situácii v kultúre. Rovnako na to apelovala aj opozičná strana SaS, ktorá ho požiadala o stretnutie. Okrem personálnych výmen v kultúrnych inštitúciách poukázala aj na problémy v zdravotníctve a skritizovala tiež rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia.

SaS žiada prezidenta o stretnutie. PS sa hádže o zem a nevedia ho nájsť. Celé je to však INAK
Opozičná strana SaS žiada prezidenta SR Petra Pellegriniho o stretnutie. Progresívne Slovensko má tiež pocit ťažkej krivdy, preto sa verejne a metódou im vlastnou, teda hanlivo, pýta: "Nevideli ste niekto prezidenta SR?" Všetko je však inak!... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik