MS SR: Reakcia na nepravdivé informácie v súvislosti s novelou Trestného zákona. Najnovšie klamalo SME?
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky reaguje na rôzne nepravdivé informácie, ktoré sa šíria v mediálnom priestore v súvislosti s nadobudnutím účinnosti novely Trestného zákona a údajným prepúšťaním osôb z výkonu väzby a trestu.

Ako sme už opakovane uviedli, ku dňu 25. 7. 2024 evidovalo Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky 158 odsúdených, na ktorých sa vzťahujú nové ustanovenia Trestného zákona v súvislosti s možným prepustením na slobodu. Z uvedeného počtu je 85 osôb odsúdených podľa § 212, ods. 1, písm. g Trestného zákona, čo sú takzvané horalkové krádeže.

Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky tiež ku dňu 25. 7. 2024 evidovalo 13 obvinených osôb, na ktorých sa vzťahujú nové ustanovenia Trestného zákona v súvislosti s možným prepustením na slobodu.

Pri celkovom počte cca 1300 obvinených osôb sa tak môže dostať na slobodu v súvislosti s novelou Trestného zákona približne jedno percento obvinených.

Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky preto odmieta tendenčné články a ničím nepodložené obvinenia (najnovšie napríklad publikované v denníku SME) o tom, že nemá k dispozícii relevantné dáta, respektíve že tieto dáta nekomunikuje smerom k verejnosti.

TASR o tom informovala Miriama Gašparíková z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

Marián Kéry: NAŠA SPOLOČNOSŤ ZAHYNIE NA NENÁVISŤ A NADUŽÍVANIE POJMOV
Predseda zahraničného výboru, poslanec Smeru Marián Kéry, patrí k tým politikom, ktorí nevedia zvýšiť hlas, neudierajú po stole a neprskajú na protivníka jedovaté sliny. Jeho silnou stránkou v politických debatách sú vedomosti a argumenty. Na tých... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik