Kováčik: Sudkyňa Záleská verila mafiánovi viac ako mne!
13 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik len pár dní po prepustení z väzenia prekvapil verejnosť mnohými ostrými vyjadreniami. Nešetril nimi ani na adresu sudkyne Pamely Záleskej. V rozhovore s Mimi Šramovou kritizoval kvalifikáciu ich trestného činu. Žiada prísnejší postup.

Kováčik poukazuje na zaujatosť sudkyne 

"Po 36 rokoch na prokuratúre... Čo si mám potom myslieť o takejto sudkyni?" pýta sa rozhorčene Kováčik. Podľa jeho slov sudkyňa Záleská úplne ignorovala jeho dlhoročné skúsenosti a namiesto toho dala prednosť výpovedi Mateja Zemana, ktorého Kováčik označuje za "mafiána".

Kováčik tvrdí, že Záleská sa dopustila závažného pochybenia, ktoré mohlo zásadne ovplyvniť výsledok celého súdneho procesu. "Je to neuveriteľné, že sudkyňa uprednostní slová človeka s pochybnou minulosťou pred rokmi práce v justícii," dodáva exprokurátora.

Tieto tvrdenia vrhajú tieň na integritu súdneho systému a vyvolávajú otázky o nestrannosti sudkyne Záleskej. Kováčik naznačuje, že za jeho odsúdením môžu byť aj iné motívy: "Človek sa musí zamyslieť, či tu nešlo o cielený útok na moju osobu."

Záleská sa k obvineniam zatiaľ nevyjadrila, ale právni experti už teraz hovoria o možnom precedense. Ak by sa Kováčikove tvrdenia potvrdili, mohlo by to mať ďalekosiahle dôsledky pre celý justičný systém na Slovensku.

Kováčikov návrat: Odplata či spravodlivosť?

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa po prepustení z väzenia pustil do ostrého útoku na tých, ktorí ho dostali za mreže. Naznačil, že sa chystá veľké zúčtovanie.

Žiada poriadok v justícii

Kováčik bez okolkov žiada, aby boli jeho bývalí kolegovia obvinení zo zosnovania zločineckej skupiny. "Zaráža ma, že to nebolo kvalifikované ako zločinecká skupina," povedal s tým, že verí v ďalšiu kvalifikáciu. 

Kto sa bojí Kováčika?

Exprokurátora hnevá, že ľudia ako Šúrek či bývalí vyšetrovatelia NAKA nie sú vo väzbe. "Oni jačia a nie sú pritom vôbec vo väzbe," vyhlásil pohoršene. Má Kováčik informácie, ktoré by mohli týchto ľudí dostať za mreže?

Tajné dohody a intrigy

Kováčik načrtol, že za jeho odsúdením stoja politické dohody. Spomenul stretnutie s Danielom Lipšicom, kde mu mal súčasný špeciálny prokurátor priznať, že na neho musí útočiť kvôli politickým bodom. Je toto dôkaz o manipulácii celého procesu?

Čo skrýva Kováčik?

Napriek ostrej kritike systému Kováčik stále tvrdí, že je nevinný. Je pripravený vrátiť sa do väzenia, ak mu súd nevyhovie. Má v rukáve eso, ktoré by mohlo zmeniť celý príbeh jeho odsúdenia?

Kováčikov návrat na scénu rozhodne nie je tichý. Jeho odhodlanie bojovať a odvážne vyhlásenia naznačujú, že toto je len začiatok väčšieho príbehu, ktorý môže otriasť základmi slovenskej justície.

Kováčik odkázal Lipšicovi! Je, bol a bude politik. Nikdy v živote nie prokurátor
Minister spravodlivosti Boris Susko vyvolal svojim rozhodnutím, 7. augusta doslova búrku na slovenskej politickej scéne. Dovolil si totiž niečo, čo si podľa mnohých dovoliť nemal – využil výnimočný prostriedok, na dovolanie a do ukončenia procesu... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik