GP: Kaľavskému a Koščovi zrušili obvinenie v kauze Rozuzlenie
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

V kauze Rozuzlenie už nie je nikto obvinený. Stíhanie stopli Petrovi Koščovi, ktorý je známy ako Pán X., aj expolicajtovi Kaľavskému.

Generálna prokuratúra SR zrušila obvinenie podnikateľovi Petrovi Koščovi a expolicajtovi Jánovi Káľavskému v kauze Rozuzlenie.

Na základe sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia zrušili Jánovi K. a Petrovi K. obvinenie v kauze Rozuzlenie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"Obvineným J. K. a P. K. bolo na základe sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia zrušené obvinenie," priblížila hovorkyňa.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Generálna prokuratúra SR zrušila už skôr postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku obvinenie exriaditeľom Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a Michalovi Aláčovi i šéfovi Národného bezpečnostného úradu Romanovi Konečnému.

Peter Košč bol podnikateľ s kontaktmi v bezpečnostných zložkách, ktorý mal podľa polície stáť na čele zločineckej skupiny. Bývalý śéf operatívcov NAKA Ján Kaľavský, ktorý je už neprávoplatne odsúdený za úplatky a vynášanie informácií z polície, žije v Bosne a Hercegovine, kde požiadal o azyl.

Košč mal byť zadržaný pri akcii NAKA v marci 2021, keď ho obvinili, že podplácal špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Policajti ho však už doma nenašli. Košč je dlhodobo na úteku a pre obvinenie z podplácania bol v minulosti naňho vydaný medzinárodný zatykač. Prípad je na súde a chýli sa ku koncu.

Michelko: Kováčik na slobode a zachráni opozíciu Korčok?
Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (nom. SNS) vo svojom videu zverejnenom 11. augusta 2024 komentoval aktuálne dianie na domácej politickej scéne. Podľa médií stredného prúdu - naprávanie hrubého ohýbania práva v minulom... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik